Minister: Syddanskerne skal også ringe til skadestuen i fremtiden

Sundhedsminister, Nick Hækkerup, afviser Carl Holsts ide om at tilbagerulle ordningen med at ringe til skadestuen, før du møder op.

Den socialdemokratiske sundhedsminister, Nick Hækkerup, går i dag imod regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V), som gerne vil droppe ordningen med at ringe ind til skadestuen, før du møder op. Det skriver Jyske Vestkysten.

Siden 1. april sidste år har man skullet ringe til akuttelefonen inden man tager på skadestuen. En ordning der blev lavet for at forhindre ventetid på skadestuen og samtidig nedbringe antallet af besøgende på skadestuerne.

Men da besparelserne ikke var så store som i andre regioner, og antallet af patienter ikke var faldet så meget som forventet, foreslog Carl Holst altså at afskaffe ordningen igen. Et forslag som blev mødt med modstand fra blandt andet formanden for Region Syddanmarks sundhedsudvalg, Poul Erik Svendsen (S), og der var heller ikke opbakning fra andre regioner til Carls Holsts forslag.

Og i dag var det så sundhedsministeren der afviste ideen. Han mener, at Carl Holst må væbne sig med tålmodighed.

- Det er klart, at det tager tid for borgerne at vænne sig til, at de ikke kan tage direkte hen på skadestuen, men at de skal ringe først, siger Nick Hækkerup til Jyske Vestkysten.

I Region Syddanmark skal du ringe 70 11 07 07, inden du tager på skadestuen.