Nicki P.: Top fem - ellers stopper jeg nok

Speedwaykører Nicki Pedersen overvejer at stoppe, hvis han ikke i år kan bevise sig som en af verdens bedste.

Den danske speedwaykører Nicki Pedersen har fået en fin åbning på sæsonen og ligger før lørdagens polske grand prix i Gorzow nummer tre i VM-stillingen.

Og det er helt oppe i toppen, han vil være. Den tredobbelte verdensmester har de seneste par sæsoner haft svært ved at finde tilbage til det niveau, der senest gjorde ham til verdensmester i 2008.

Men det er nu eller aldrig for den ambitiøse fynbo, der hellere vil stoppe end fortsætte karrieren med sekundære placeringer.

- Hvis ikke jeg kan komme tilbage i top-fem i år, skal jeg måske ikke være med på det her niveau mere.

- Så gider jeg ikke bruge penge på det, for det koster mig det samme, om jeg ligger nummer 10 eller nummer ét, siger Nicki Pedersen til det nye nummer af Danmarks Idræts-Forbunds magasin Idrætsliv.

Det blev netop kun til en tiendeplads i serien sidste år, og dermed var Pedersen for andet år i træk afhængig af grandprix-arrangørernes velvilje, fordi han ikke kom blandt de otte bedste, der automatisk får fornyet VM-licensen.

- Jeg har flere gange tænkt på, om jeg stadig hører til i verdenseliten. Det tror jeg, at jeg gør, for der er ingen, der er bedre end mig, når jeg er bedst.

- Jeg er en af dem, der kører stærkest i verden, når tingene spiller for mig, mener den temperamentsfulde fynbo, der skal prøve at leve op til de flotte ord lørdag aften.

Han har gode erfaringer med banen i Gorzow, hvor han sidste år lavede næstflest point i hele feltet i sæsonens sidste grand prix, som godt nok måtte afbrydes på grund af regn efter 16 heats.