I det fynske folks tjeneste

Nyt vejrtrækningscenter på OUH

Region Syddanmark har på Odense Universitetshospital etableret et respirationscenter for patienter med sjældne og kroniske sygdomme, der hæmmer vejrtrækningen.

De to respirationscentre på Glostrup Hospital og Aarhus Universitetshospital får nu selskab af et nyt Respirationscenter Syd i Odense, og dermed forbedres kapaciteten til at hjælpe danske patienter med vejrtrækningsproblemer.

Etableringen af Respirationscenter Syd er et stort fremskridt for patienter, der før måtte rejse forholdsvist langt for at få behandling. For patienter, der er ramt af kronisk vejrtræningsbesvær, er ofte meget syge, og derfor har det længe været et ønske for denne patientgruppe at få et behandlingstilbud i eget regi - i Region Syddanmark.

De primære målgrupper for centeret er ALS-patienter (aggressiv sklerose), muskelsvindpatienter og patienter med komplicerede søvnforstyrrelser.

- Det er et stort skridt for OUH at få en højt specialiseret funktion i et speciale, som også betyder meget for andre specialer og afdelingers udvikling her på OUH - det gælder fx lungemedicin og neurokirurgi, siger administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund.