I det fynske folks tjeneste

OB hægtet af i topstriden

Med 0-0 hjemme mod kriseramte Esbjerg led OB igen et dumt pointtab, og hullet op til FCK på SAS Ligaens førsteplads er nu seks point.

Trods massivt pres gennem hele kampen lykkedes det ikke OB at score mod kriseramte Esbjerg i mandagens sene SAS Liga-opgør, der sluttede 0-0 på Fionia Park. Dermed tabte klubben atter vigtige point i kampen for at følge trit med FC København i toppen af ligaen.

Med en højlydt pibekoncert lige efter kampen markerede OB-tilhængerne deres utilfredshed. Afstanden er nu seks point i københavnernes favør, og mesterskabet synes langt væk for OB, der i foråret har hentet syv point færre end FCK.

Men det var egentlig utroligt, at måltavlen viste 0-0 gennem hele kampen mod Esbjerg. Chancer var der nok af - især til OB.

Fynboerne spillede flot fodbold og kombinerede sig frem på den udmærkede bane, der tillod korte, flade afleveringer. Gang på gang spillede de bolden fra side til side med mange stationer, indtil de havde rykket Esbjerg-forsvaret fra hinanden og fik plads til indlæg.

Det var præcis, hvad der skete, efter en halv times spil, da OB kom frem til halvlegens største chance.

Anfører Chris Sørensen sendte et fladt indlæg præcist ind i fødderne på Johan Absalonsen midt i feltet. Med en flad inderside sparkede han mod mål, men Esbjerg-keeper Lars Winde parerede bolden ud til Peter Utaka, der dog var usædvanligt uskarp og sparkede bolden i sidenettet. Kæmpe chance til SAS Ligaens topscorer.

Især OB's højrekant, Espen Ruud, nåede frem til mange gode indlæg, men angriberne havde ikke skarpheden til at udnytte dem. Sent i kampen lagde Ruud en perfekt aflevering til en helt fri Absalonsen ved bageste stolpe, men den hurtige OB'er flugtede bolden på stolpen.

Esbjerg var gennem næsten hele kampen presset langt tilbage på banen og satsede derfor på kontrastød. Dem havde vestjyderne dog ikke ret mange af, og de var aldrig rigtig tæt på at score.

Til gengæld havde Lars Winde og hans forsvar rigeligt at se til, og de gjorde i fællesskab en god indsats for at holde OB fra at score.

For et hold, der selv har erkendt, at det er i dyb krise, må det betragtes som godkendt at hente et point på udebane mod det hold, der indtager SAS Ligaens andenplads.

Esbjerg har stadig kun to point op til bronzemedaljerne.