OB kører SønderjyskE over og buldrer i pokalfinalen

Efter en vild første halvleg, der bød på tre mål, har OB sikret sig en plads i Pokalfinalen efter en 3-0 sejr mod SønderjyskE.

OB spiller sig i pokalfinalen efter vild første halvleg

Årets landspokalfinale i fodbold kommer til at stå mellem OB og FC Midtjylland.

OB spillede sig torsdag aften i finalen for første gang siden 2007 ved at slå Sønderjyske 3-0 i semifinalens returkamp. Dermed er fynboerne videre med samlet 5-1.

De tre offensive profiler Issam Jebali, Emmanuel Sabbi og Mads Frøkjær stod bag scoringerne, som alle faldt i første halvleg

Resultatet kunne antyde en ensidig forestilling, men efter en tidlig OB-føring spillede Sønderjyske i store perioder en godkendt kamp. Gæsterne blev dog straffet hårdt af et effektivt hjemmehold.

Det var et frispark på kanten af feltet, der førte til OB's føringsmål allerede i kampens andet minut. Jebali tog sig af bolden og sparkede den ind bag Sønderjyskes keeper, Nicolai Flø.

Herefter kom Sønderjyske bedre med, og gæsterne fik en kæmpe mulighed, da Jose Gallegos var alene igennem med OB-keeper Hans Christian Bernat. Men den offensive midtbaneprofil svigtede foran mål.

Gallegos var en evig kilde til uro, men ind ville bolden ikke for amerikaneren, og i stedet slog OB til i den anden ende.

Jeppe Tverskov erobrede bolden, og efter et fint eksekveret kontrastød havnede bolden hos Sabbi, der sparkede den ind i det lange hjørne.

Det sidste mål var mere tilfældigt. Sander Svendsen sparkede på mål, men nordmanden ramte den helt skævt, og den havnede ved Frøkjær, der sikkert scorede.

Anden halvleg var en noget mere rolig affære, og det var tydeligt at se, at kampen reelt var afgjort.

Sønderjyske forsøgte at presse på, mens OB primært lukrerede på omstillinger. Men kvaliteten manglede åbenlyst hos gæsterne, der aldrig formåede at skabe spænding i opgøret.

Sønderjyderne fik dog bolden i mål et kvarter før tid, men scoringen blev underkendt for offside.

Finalen mellem OB og FC Midtjylland spilles Kristi himmelfartsdag på Brøndby Stadion.