Populær ishockeyskole i gang

125 børn fra hele landet har fravalgt sol og sommer til glæde for is og kulde. De har nemlig tilmeldt sig en uge på Odense Ishockeyskole, der begynder mandag morgen.

-

125 børn fra hele landet har fravalgt sol og sommer til glæde for is og kulde. De har nemlig tilmeldt sig en uge på Odense Ishockeyskole, der begynder mandag morgen.

Smertegrænsen er nået
Det er femte år i træk, at der afholdes ishockeyskole, og denne gang er smertegrænsen nået med 125 deltagere, hvilket er rekordtilmelding.

\"Det er helt vildt så populær skolen er blevet, men nu har vi nået smertegrænsen. Vi kan simpelthen ikke være flere i skøjtehallen\", siger Anders Holst fra ishockeyskolen.

Børnene er mellem 7 og 16 år og kommer fra Odense, Vojens, Hvidovre, Herning og Esbjerg.
Skoledagen består af kamp- og fysisktræning, teori og noget så alternativt som minigolf og en tur i Odense Friluftsbad.

Besøg af en stjernespiller
I løbet af ugen kommer den 19-årige stjernespiller Joni Pitkänen fra Finland desuden og lærer børnene nogle små tricks. Han er netop blevet købt af den amerikanske klub Philadelphia Flyers og betegnes som en af verdens mest eftertragtede ungdomsspillere:

\"Det er sjældent, at så store ishockeynavne kommer til Danmark. Så det er helt fantastisk, at vi får ham på besøg. Han vil helt sikkert give børnene ekstra motivation og en god oplevelse\", siger Anders Holst.

Desuden får skolen besøg af to finske trænere. Den ene er målmandstræner for ungdomslandsholdet i Finland og den anden står for talentudviklingen i den finske eliteklub Karpat. Så der bliver masser af udfordringer for de unge ishockeyspillere.

Kun to skoler i Danmark
Odense Ishockeyskole er den anden af kun to skoler i Danmark. Den anden ligger i Gentofte og strækker sig over to uger. Derimod er skolerne meget udbredt i Sverige og Finland.