I det fynske folks tjeneste

Præster vil konfirmere i 6. klasse

Flere fynske præster forslår nu, at børn allerede bliver konfirmeret i 6. klasse. Skolesammenlægninger og nye skolestrukturer gør det mere naturligt at konfirmere børn inden de skifter skole, mener præsterne.

Fynske præster vil konfirmere børnene i 6. klasse.

Mange mindre skoler på landet har kun 6. klasser, og det betyder at børnene skal skifte skole, når de starter i 7. klasse.

 - Derfor virker det langt mere naturligt at lade dem konfirmere sammen med deres gamle klassekammerater og samtidig
lade konfirmationen være en del af overgangen fra barneskolen til overbygningen, som i dag betragtes som 7.-10. klasse, siger
Kirsten Jørgensen, sognepræst i Kerteminde.

Kirsten Jørgensen har søgt om dispensation til at konfirmere børn i 6. klasse, da en tredjedel af hendes konfirmander kommer fra den lille
Fjordvangsskolen i Drigstrup Sogn, der kun har 0.-6. klasse. En lang række af hendes kolleger i andre landsogne bakker forslaget om 6. klasses konfirmation op. Også biskop for Fyens Stift, Kresten Drejergaard, er enig:
 
- Børn i den alder har stadig en del af fantasien i behold. De er lettere at undervise. Der kører ofte meget andet rundt i hovedet på dem i 7. klasse, så der er flere fordele end blot at løse et praktisk problem, siger Kresten Drejergaard.

Kirkeministeriet overvejer i øjeblikket om det vil være fornuftigt at ændre konfirmationsalderen.

Minister støtter

- Jeg er fuldstændig enig med biskopperne og præsterne, og derfor vil jeg nu sørge for, at den kongelige anordning bliver ændret, så der bliver mulighed for at konfirmere i 6. klasse. Også som undervisningsminister ser jeg det som en fordel at have undervisningen på et tidspunkt, hvor der svirrer lidt færre hormoner rundt i hovedet på de kære unge mennesker, siger Bertel Haarder til Ritzau.