Regeringen vil følge Epidemikommisionens anbefalinger: Læs om de nye coronarestriktioner

På eftermiddagens pressemøde oplyser sundhedsministeren, at regeringen vil følge Epidemikommisionens anbefalinger til coronarestriktioner. Læs her, hvilke restriktioner der er tale om.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortæller på pressemøde onsdag eftermiddag, at regeringen vil følge Epidemikommisionens anbefalinger. Epidemikommisionen indstiller til restriktioner som brug af mundbind, øget brug af coronapas samt forkortet gyldighedsperiode af en negativ test i forbindelse med coronapasset.

Epidemikommisionens indstilling

Opskalering af testkapacitet

I forbindelse med oplysningen om, at Epidemikommissionen indstiller til at sænke gyldigheden af en negativ test, siger sundhedsministeren på pressemødet, at testkapaciteten udvides - både med hensyn til PCR- og hurtigtest.

Han vurderer, at testkapaciteten ved hurtigtest fra private udbydere allerede fra fredag kan udvides. Restriktioner med mundbind og coronapas kan implementeres fra mandag.

Epidemiudvalget skal dog godkende kommisionens indstilling, før eventuelle restriktioner vil træde i kraft. Sundhedsminister Magnus Heunicke oplyser, at der holdes møde i morgen.