Rudkøbing: SF og Venstre går frem

Måske ny borgmester i Rudkøbing, men hvem? Socialdemokratiet fik smæk af vælgerne i Rudkøbing. Hele to mandater måtte de afgive til SF og Venstre. Det betyder at SF nu har fire mandater og Venstre er nu kommunens største parti med seks mandater.

-

Måske ny borgmester i Rudkøbing, men hvem?Socialdemokratiet fik smæk af vælgerne i Rudkøbing. Hele to mandater måtte de afgive til SF og Venstre. Det betyder at SF nu har fire mandater og Venstre er nu kommunens største parti med seks mandater.


Dårligt SF og Soc.dem samarbejde
Men hvad det kommer til at betyde er stadig svært at gennemskue. SF og Socialdemokratiet har haft svært ved at samarbejde i den seneste tid. Især skandalen om Team Langeland har medført en lidt bidsk stemning mellem de to partier. SF\'s spidskandidat Tonni Hansen, som også var formand for det fallerede Team Langeland, har udtalt at Socialdemokratiet modarbejde Team Langeland for at skade Tonni Hansens valgkamp.


Sjælden alliance
Til gengæld har Venstre og SF talt i krogene om et helt specielt samarbejde. Hvis de to partier kunne mønstre ni mandater ville de måske gå sammen om at finde en borgmester. Nu har de 10 mandater tilsammen, men altså ingen klare aftaler om, hvorvidt det skal være SF\'s Tonni Hansen eller Venstres Troels Krøyer, der skal have posten. Fra Venstres side drejer det sig primært om at bryde et mangeårig S/SF magtmonopol og det ser ud til at lykkes denne gang.


Enligt mandat
Liste H, som altså kun består af Arno Kruse fik også et mandat. Arno Kruse blev kendt i Rudkøbing for sin afsløring af, at kommunen havde udbetalt for lidt varmepenge til pensionister. Arno Kruses mærkesager er det sociale område, men Arno Kruse har gjort det klart at han ikke vil samarbejde med nogen af de fire partier i byrådet når der skal vælges borgmester.