Så lykkedes det: OB i semifinalen efter drama

Odense Boldklub har spillet sig videre til pokalsemifinalen efter en dramatisk straffesparksejr over Esbjerg.

Superligaklubben OB er efter over 120 minutters fodbold og en straffesparkskonkurrence videre til semifinalen i pokalturneringen.

Holdet mødte hjemme Esbjerg onsdag aften, og de 4.300 tilskuere fik fuld valuta for pengene, da OB vandt samlet 5-4 efter straffespark.

Det startede dog skidt for fynboerne. Allerede efter 14 minutter bragte rumænske Adrian Petre vestjyderne foran.

Selv om OB mest havde bolden og spillede sig frem til flere store chancer i første halvleg, måtte fynboerne gå til pause bagud 0-1.

Også i anden halvleg dominerede OB kampen. Det blev belønnet i 66. minut, hvor Anders K. Jacobsen udlignede til 1-1, hvilket også blev resultatet af den ordinære spilletid.

Drop sikrede straffesparkskonkurrence

Igennem den forlængede spilletid bølgede kampen frem og tilbage, men efter klumpspil kunne Esbjergs finske midtbanespiller Joni Kauko prikke udeholdet foran 1-2 efter 102 minutter.

Det holdt kun i fem minutter, så trykkede Jens Jakob Thomasen af udefra, og Esbjergs målmand, Jeppe Højbjerg, droppede fælt ved at tabe bolden for fødderne af Nicklas Helenius, der let kunne score til 2-2. Dommeren fløjtede af en 120 minutters fodbold - uden at have fundet en vinder.

Derfor måtte kampen afgøres i straffesparkskonkurrence, hvor Troels Kløve scorede det afgørende mål for OB, efter målmand Sten Grytebust havde snuppet tre af Esbjergs forsøg.

OB kan snuppe tredjepladsen søndag

Det var første gang i seks år, at OB havde spillet sig frem til kvartfinalen, hvor de andre opgør står mellem Vendsyssel og Brøndby, Næstved og AaB samt Kolding og FC Midtjylland.

OB har senest vundet pokalturneringen i 2007.

Næste kamp for OB er allerede på søndag, hvor superligaklubben tager imod Brøndby på Odense Stadion. Vinder OB kampen, snupper de Brøndbys tredjeplads i Superligaen.