SDU styrker samarbejdet med erhvervslivet

Syddansk Universitet har udnævnt tre såkaldte innovationsprofessorer, der skal forsøge at omsætte forskningsresultater til gevinster for erhvervslivet i den syddanske region.

-

Syddansk Universitet har udnævnt tre såkaldte innovationsprofessorer, der skal forsøge at omsætte forskningsresultater til gevinster for erhvervslivet i den syddanske region.

De tre innovationsprofessorer får fem år og en stor pose penge til at bevise, at arbejdet på SDU kan omsættes til arbejdspladser og indtjening for fynske virksomheder.

- Teknologioverførsel er et problem for alle danske universiteter. Vi har en masse forskningsmæssige resultater, som vi ikke er gode nok til at sætte i omløb. Så det er rimeligt at fokusere på, hvordan vi kan forbedre samspillet mellem universitet og erhvervsliv, siger dekan Henrik Pedersen.

De tre nyudnævnte innovationsprofessorer er den 44-årige Dr. Scient Jørgen Bang-Jensen, professor ved Institut for Matematik og Datalogi, professor Karsten Kristiansen fra Institut for Biokemi og Molekylærbiologi og John Erland Østergaard, der er direktør i virksomheden Alight Technologies.
 
De tre innovationsprofessorer skal udarbejde projekter, der kan overføres til erhvervslivet. Opgaverne bliver blandt andet at skabe nye rammer for kontraktlige forhold, ansvar, rettigheder og penge mellem forsker, universitet og samarbejdspartnere.

- Vi forventer meget konkrete resultater. Men vi har som universitet også brug for at samle flere erfaringer med vidensoverførsel. For den kan gå mange veje - fra traditionel rådgivning til spinoff virksomheder, hvor forskere selv forsøger at kommercialisere deres resultater. Men uanset hvilken vej man vælger, er der mange spørgsmål at afklare, siger Henrik Pedersen.