Se de fynske coronatal: Stiger smitten på Fyn?

Smitten er steget i samfundet hen over sommermånederne. Se, hvor den er mest udbredt på Fyn.

I løbet af den seneste uge er 1.334 fynboer blevet registreret smittet med coronavirus. Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut.

Smitten på Fyn er mest udbredt omkring de store byer - Odense og Svendborg - der begge har incidenstal over 300.

I Odense er 658 personer konstateret smittet, mens det gælder 181 personer i Svendborg. Der kan dog være langt flere smittetilfælde, da der ikke er lige så mange, der bliver testet som tidligere.

Derfor stiger smittetallene

Smittetallene er dog stigende hen over sommeren, viser tal fra Statens Serum Institut. I juni er det samlede registrerede antal smittede med coronavirus steget, og tendensen fortsætter i juli.

Det skyldes blandt andet arrangementer i forbindelse med Tour de France, Roskilde Festival, Tinderbox og andre tilfælde, hvor mange mennesker samles.

I Odense er smittetallene især steget i slutningen af juni og i starten af juli.

Ingen restriktioner på vej

Trods den stigende smitte har regeringen tidligere understreget, at den ikke forventer nogen restriktioner i samfundet. Smittetallene er også langt fra de rekordhøje smittetal i vinter.

Det er ikke kun i de fynske storbyer, at der er coronavirus blandt borgere. Nordfyn har også et relativt højt incidenstal på 257, mens smitten til gengæld er mindre udbredt i Kerteminde, der ligger i bund med 166.

Der er udsigt til endnu et boosterstik med vaccinen til efteråret. Danskere over 50 år kan booke tid fra 1. oktober.