Se listen: Her er årets største politiske skandaler

To fynboer er på listen over de største politiske skandaler i 2014.

Årets politiske skandaler

Vælgerne har talt, og dommen er klar. Næsten en fjerdedel af danskerne mener, at årets største politiske skandale er Venstres køb af tøj til partiformand Lars Løkke Rasmussen for 152.000 kroner i sin tid som statsminister. Det skriver Søndagsavisen, som har spurgt danskerne til årets største skandale i dansk politik.

Målingen er foretaget af analyseinstituttet YouGov blandt 1.013 respondenter, og det kommer ikke bag på politisk kommentator på netmediet Altinget.dk Erik Holstein, at vælgerne har kåret Løkkesagen som årets største med 38 procent af stemmerne.

- Det er logisk, at vælgerne peger på Løkkes tøjsag som den største skandale. Det er imponerende, at én mand i løbet af et halvt år var i stand til at skaffe sit parti to skandaler på halsen, som har været enormt skadelige for partiet, og som fik vælgernes tro på Løkke som statsminister til at dykke katastrofalt, siger han til Søndagsavisen.

Den næste på listen ånder ikke engang Lars Løkke i nakken. Finansminister Bjarne Corydon snupper andenpladsen for hans ageren i sagen om salget af aktier i energiselskabet Dong til kapitalfonden Goldman Sachs med 17 procent af stemmerne.

1.Lars Løkke Rasmussen: 38 %. Sagen om Venstres køb af tøj for 152.000 kroner til partiformanden og billetter til sin søn og kone til Mallorca.

2.Bjarne Corydon: 17 %. Sagen om salget af aktier i Dong til kapitalfonden Goldmann Sachs.

3.Helle Thorning-Schmidt: 16 %. For det høje antal af rokader. Otte er det blevet til i alt og tre i 2014.

4.Anker Boye: 11 %. Sagen om den socialdemokratiske borgmesters store telefonregning fra TDC på en kvart million for download af data under en ferierejse i Tyrkiet.

5.Annette Vilhelmsen: 5 %. For SF's nedsmeltning under sagen om salg af aktier i Dong. Her måtte hun både trække sig som formand og trække SF ud af regeringen.

6.Søren Pape Poulsen: 2 %. For den såkaldte stadionsag, hvor den nye konservative leder i sin tid som borgmester i Viborg indstillede byrådet til at pålægge Energi Viborg at købe stadionnavnet af Viborg FF for 3,25 millioner kroner.