I det fynske folks tjeneste

Sendetilladelse om FM4-kanal afgjort

Konsortiet med blandt andet Jysk Fynske Medier vinder udbuddet om en ny FM4-kanal.

Konsortiet med blandt andet Jysk Fynske Medier vinder udbuddet om en ny FM4-kanal. Foto: Morten Grundholm

Konsortiet med blandt andet Jysk Fynske Medier vinder udbuddet om en ny FM4-kanal. Det oplyser Kulturministeriet på sin hjemmeside.

Læs også Kapitalfond køber det meste af fynsk bamsefirma

Nyheden glæder ikke overraskende chefredaktøren på den kommende radiostation, der får navnet Radio 4, Anne-Marie Dohm.

- Det er superdejligt, at vi har vundet udbuddet. Vi glæder os i den grad til, at vi skal til at lave public service-radio til danskere i hele landet.

- Og det er rigtig dejligt, at der er kommet en afklaring nu, for vi har travlt med at blive klar til at sende første november, siger hun.

Konsortiet, der fra 1. november 2019 skal sende radio på samme FM-kanal som Radio24syv gør i dag, består af:Jysk Fynske Medier, Sjællandske Medier, Herning Folkeblad, Radio ABC, Skive Folkeblad, Flensborg Avis, Lolland-Falsters Folketidende, Nordjyske Medier og Bornholms Tidende.

Kulturminister Joy Mogensen (S) meldte tidligere torsdag ud, at FM4-udbuddet ikke ville blive genåbnet, som der ellers havde været snak om.

Fakta

 * Radio 4 er ejet af ni regionale mediehuse, nemlig Bornholms Tidende, Flensborg Avis, Jysk-Fynske Medier, Lolland-Falsters Folketidende, Mediehuset Herning Folkeblad, Nordjyske Medier, Sjællandske Medier, Skive Folkeblad og Radio ABC.
 * Radioen har fået sendetilladelse de kommende otte år.
 * Den skal sende døgnet rundt med en stor andel af nyproduceret indhold.
 * Hovedredaktionen kommer til at ligge i Aarhus, men der vil også være en redaktion i København.
 * Station vil få en nyhedsredaktion, som er bemandet med 30 medarbejdere.
 * Derudover vil man samarbejde med uafhængige partnere som for eksempel Folkeuniversitetet, ligesom mediehusene i ejerkredsen også vil blive en del af nyhedsovervågningen.
 * Statens driftstilskud udgør 108 millioner kroner det første år og falder herefter løbende. Det ender på 93 millioner kroner for det sidste år.
 Kilde: Radio4