Skyet og regnfuld dag på Fyn

Et lavtryk nordvest for Danmark sender ustadigt og regnfuldt efterårsvejr ind over landet i den kommende uge.

En portion blæsevejr, en centimeters regn, en håndfuld skyer og en knivspids solskin.

Det er opskriften på en klassisk gang dansk efterårsvejr, og det er, præcist hvad DMI serverer i denne uge.

- Det bliver efterårsvejr i denne uge. Der kommer også til at være nedbør hele ugen, siger Anna Christiansson, vagthavende meteorolog.

Mandag ser ud til at byde på temperaturer mellem 10 og 15 grader med nattetemperaturer ned til 5 grader, og den tendens ser ud til at fortsætte ugen ud.

- Det ser ud som om, at der i dag (mandag, red.) kommer omkring ti millimeter. Og det er nok deromkring, det vil komme til at ligge, siger Anna Christiansson.

Bygerne ser ud til at falde lidt tilfældigt, men fælles for denne ugen er, at der formentlig ikke vil komme meget mere end ti millimeter om dagen.

Regn det meste af ugen

Og selv om efterårsvejret for alvor meldte sin ankomst med efterårsjævndøgn i tirsdags, er det ikke helt slut med de små perioder af sol, der fortsat kan forekomme i denne uge.

- Det skulle være torsdag eller fredag. Fredag er der størst mulighed for, at der kommer lidt sol, siger Anna Christiansson, vagthavende meteorolog.

Det ustadige vejr skyldes for tiden et lavtryk, som ligger øst for Island med en frontzone, som går ned over Danmark.

Det er det, som kommer til at bestemme vejret i Danmark ugen ud.

Blæsevejret kommer også til at kunne mærkes det meste af ugen. Vinden bliver let til frisk i de fleste dele af landet, men der kan forekomme kraftig vind op til kuling ved kysterne.

/ritzau/