I det fynske folks tjeneste

Små landbrug vil ses

Direktøren for landbrugsorganisationen, Landbrug og Fødevarer, Søren Gade, besøgte mandag et mindre familielandbrug i Søndersø. Familielandbrugene føler sig overset.

02:10

Birgit Jensen, fjerkræavler (tv), Ib Jensen, formand, Dansk Familielandbrug (i midten) og Søren Gade, direktør for Lanbrug og Fødevarer

1 af 2

Birgit Jensen i Søndersø avler 17.000 kyllinger og 3000 andre slags fjerkræ om året.

Selvom det kan lyde af meget, er det småting i forhold til de store industrilandbrug.

Derfor var direktøren for Landbrug og Fødevarer, Søren Gade, mandag på besøg hos Birgit Jensen.

- Vi håber, at han tager hjem med det i baghovedet, at vi er her og også kan tjene penge, siger Birgit Jensen samstemmende med formanden for Dansk Familielandbrug, Ib Jensen.

- Vi skal hele tiden holde øje, når der kommer nye ting frem for at være sikre på at det bliver tilpasset os. Ellers tages der kun hensyn til de store industribrug, siger Birgit Jensen.

Gade erkender at der er noget om snakken

Direktøren for Landbrug og Fødevarer, Søren Gade, erkender, at når der laves nye regler og forordninger er der tendens til at indrette dem efter de store brug.

- De store penge bliver jo lavet i de store landbrug. Men vi skal være opmærksomme på, at i slipstrømmen af det, har vi gourmetprodukter, som dem her hos Birgit, og de skal også inddrages, siger han.