I det fynske folks tjeneste

Spareplan: Markant færre betjente på Fyn

Politistyrken på Fyn falder markant over de næste år. Assens' borgmester frygter, at det vil gå ud over nærområderne.

00:38

Ifølge politidirektøren kommer der dog ikke afskedigelser på Fyn. Video: Sonny Munk Carlsen, Scanpix

Fyns Politi skal spare hurtigere end først antaget, og ifølge et mødereferat fra Kredsrådet i Fyns Politikreds er der tale om ”betragtelige personaletilpasninger”. 

Spareplanen betyder, at der kommer markant færre betjente til at løse opgaver på Fyn, især fordi de fynske betjente fortsat skal løse opgaver ved grænsen og til terrorbevogtning i København. 

- Det er ikke nogen hemmelig, at vi har været igennem en reorganisering med henblik på at få vores bevillinger til at passe til de udgifter, vi har i Fyns Politi. Det er et ret stort beløb, vi skal have ud af vores samlede økonomi, siger politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen. 

Læs også Fyns Politi skal have ny politigård

Ingen fyringer, men...

Der bliver dog ikke tale om afskedigelser på Fyn, forsikrer politidirektøren, men derimod skal besparelserne findes ved naturlig afgang.

Desuden vil politibetjente fra andre dele af landet ikke have mulighed for at blive flyttet til Fyn, og når fynske betjente eksempelvis går på pension, vil de ikke blive erstattet. 

- Det er klart, at vi er dem, vi er. Alting handler om at prioritere de ressourcer, vi har til stede på øen. Vi forventer at skulle afgive mindre til grænseindsatsen og til bevogtning hen over tiden og dermed også få betjentene hjem i kredsen igen, forklarer politidirektøren.

Borgmester frygter manglende tilstedeværelse i nærområderne

Resultatet er altså, at den fynske politistyrke på Fyn vil være markant mindre over de næste år.  

Søren Steen Andersen (V), der er borgmester i Assens Kommune, frygter, at en mindre politistyrke vil gå ud over tilstedeværelsen i nærområderne.

- Det kan man jo kun være skeptisk over for. Jeg ved, at Fyns Politi gør alt, hvad der står i deres magt for at strække ressourcerne, men der er bare et mærkbart færre antal mennesker, der skal løse de samme opgaver, siger Søren Steen Andersen. 

- På Fyn føler vi os en lille smule ramt af, at man trækker i det fynske personale – både til grænsen og til København, fortsætter han. 

 

02:32

Fyns Politi skal over de næste tre år ud i en stor sparerunde, der vil betyde færre betjente på Fyn. I et referat fra et møde mellem politiledelsen og de fynske borgmestre fremgår det, *at der bliver tale om betragtelige personaletilpasninger og at Fyns Politi *spare hurtigere end først antaget.Meldingerne bliver modtaget med bekymring af borgmesteren i Assens.

Luk video