Stil dit spørgsmål til borgmestrene: Hvad vil de egentlig - og hvordan kan vi fremme det fynske samarbejde?

Hvad kan og vil de fynske borgmestre egentlig samarbejde om? Se med, når TV 2 Fyn Event torsdag samler syv nyvalgte, fynske borgmestre på Egeskov Slot.

Valgflæsket er spist, de politiske aftaler er forhandlet færdige, og valgplakaterne har igen forladt lygtepælene. 

Men officielt starter de fynske borgmestre først i deres "nye" jobs ved årsskiftet. Så kan de mon allerede påvirkes til at interessere sig for sager, som fynboerne mener, de skal interessere sig for? Og kan de endda tænkes at samarbejde om dem? 

Det tester TV 2 Fyn Event torsdag den 2. december, hvor syv af de fynske borgmestre har takket ja til invitationen om at deltage. 

SPØRG BORGMESTRENE

Farligt liv som cyklist

En af dem, som håber at vinde gehør for sin sag, er Sigrid Hasling fra Nyborg. Hun er ivrig cyklist, repræsenterer sågar Cyklistforbundet i Nyborg, og vil helst bruge sin cykel som transportmiddel. 

Men på landevejene lever hun i følge eget udsagn livet farligt på den tohjulede.

- Det er et problem, at der er kommet mange flere biler i de senere år, og derfor er der kommet for lidt plads til cykler, fortæller hun, mens hun står på de knap 25 centimeter asfalt, som udgør "cykelstien" på en landevej uden for Nyborg.

- Jeg håber, at borgmestrene vil være med til at opprioritere arbejdet med at skabe gode cykelforhold på Fyn, siger Sigrid Hasling. 

Hun undrer sig over, at Fyn ligefrem markedsfører sig som en "cykelø", og hun glæder sig derfor til at høre borgmestrenes svar på hendes spørgsmål og opfordring til at samarbejde om at forbedre de fynske cyklisters sikkerhed. 

Brug for hjælp på Langeland

Den samme følelse sidder Jette Benzon Jespersen fra Spodsbjerg med.

Imens hun passer sin fiskeforretning på Spodsbjerg Havn, drømmer hun om en hurtigere og bedre forbindelse mellem Langeland og Lolland. Overfartstiden er i dag 45 minutter. Men den tur kan blive halveret i tid, hvis der bliver afsat penge til at flytte den lollandske havn nogle meter ud i vandet. 

Projektet kaldes for "fremskudt færgehavn", og vil i følge Jette Benzon Jespersen betyde vækst for både Langeland, men også en række fynske kommuner.

- Hele det her hjørne af Danmark har brug for et løft nu. Erhvervslivet kan ikke løfte det alene. Man er nødt til at gå sammen - kommuner og erhvervsliv. Derfor synes jeg, borgmestrene skal gå ind i det, fortæller Jette Benzon Jespersen på Spodsbjerg Havn.

Den fynske infrastruktur er et af de emner, som de syv borgmestre skal drøfte til borgmestertopmødet på Egeskov Slot. Det er borgmestrene Morten Andersen (V) fra Nordfyns Kommune, Kasper Ejsing Olesen (S) fra Kerteminde Kommune og Kenneth Muhs (S) fra Nyborg Kommune, der har meldt afbud til eventen. 

Har du selv et emne, som borgmestrene skal forholde sig til? Så send det til redaktionen ved hjælp af formularen herunder eller på mail til event@tv2fyn.dk.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt