I det fynske folks tjeneste

Støtte til skatere og spiludvikling: Kulturregion Fyn uddeler 650.000 kroner til ungeprojekter

Fem fynske projekter får tilsammen 650.000 kroner i støtte fra Kulturregion Fyns nye ungekulturpulje. Der er blandt andet penge til en skateboardfestival og spiludvikling.

Kulturregion Fyn har uddelt 650.000 kroner til fem fynske projekter. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Fem projekter, der skal sikre kulturliv til unge på Fyn, har fået i alt 650.000 kroner fra Kulturregion Fyn. Pengene kommer fra Ung Kulturpuljen, som blev nedsat i begyndelsen af 2019. 

- På Fyn er vi velsignet med et stærkt vækstlag af kreative unge med masser af idéer, og det er Kulturregion Fyns opgave at give disse unge et økonomisk fundament, så de kan føre deres idéer til kulturprojekter ud i livet. På den måde sikrer vi vores unge borgere gode kulturtilbud i øjenhøjde, siger Lars Erik Hornemann (V) i en pressemeddelelse.

Læs også Voldspil får vagter efter hærværk og ildspåsættelse

Han er formand for kulturregionens politiske styregruppe. I beskrivelsen af Ung Kulturpuljen hedder det, at puljen er oprettet for "at videreudvikle det fynske ungekulturmiljø på tværs af Fyn og øerne ved at sikre at innovative, eksperimenterende og relevante ungekulturelle initiativer ser dagens lys."

Med det in mente har et panel bestående af Kulturregion Fyns sekretariat og tre aktører, der repræsenterer den målgruppe, der søger, nu besluttet, hvilke fem projekter ud af de 23 ansøgere der kan se frem til en økonomisk håndsrækning.

Læs også Bubber viste fynboerne rundt i Cirkus Arena

For at komme i betragtning skulle projekterne henvende sig til aldersgruppen 15-25 år og inddrage fynske unge fra minimum tre af Kulturregion Fyns medlemskommuner.

- Vi støtter de initiativrige unge i at blive kulturentreprenører. Det er en god investering, for stærke kulturentreprenører styrker det fynske kulturliv, og et godt kulturliv bidrager til både borgertrivsel og -tilvækst, lyder det fra Lars Erik Hornemann i pressemeddelelsen.

 

De har modtaget penge

Skateboardfestivalen SLIP

Foregår i Rundbuehallerne på Frederiksø i Svendborg og består workshops, hvor unge får mulighed for at udsmykke skateboard, mens håndværksuddannelser bliver inviteret til at bygge ramper. 

 

Udsmykningsprojekt

Kunstner Christian Elovara Dinesen vil i løbet af ti workshops i samarbejde med unge fra blandt andet produktionsskolerne opgradere unges tilholdssteder kunstnerisk. Målet er, at de unge skal give opholdsstederne deres egne varige, kunstneriske præg. Det foregår i Bolbro, Ringe og Assens Kommune

 

Spiludviklingstilbud til Unge

Den Fynske Spilfabrik vil etablere et fritidstilbud til talentfulde unge mellem 16 og 25 år, der interesserer sig for spiludvikling. Under forløbet udvikler de unge en prototype på et spil, som både kan være et analogt brætspil, men også et digitalt computerspil.

 

Klub_U & Co - et scenekunstnetværk for unge

Klub_U & Co vil bestå af foreløbigt tre saloner, hvor unge kommer ind bag Odense Teaters forestillinger, møder skuespillere, teaterfagfolk og ser maskinrummet i en professionel teaterinstitution. Det er de unge selv, der står for at udvikle og afvikle forløbene.

 

Tinderbox Traces and Fairytailes

Elever på flere fynske produktionsskoler og erhvervsskoler får til opgave at udvikle et kunstnerisk produkt, som skal opstilles på Tinderbox' festivalplads og Amfipladsen i Odense centrum. Undervejs får eleverne undervisning i oplevelseøkonomi, kulturforståelse og entreprenørskab.

Se mere