I det fynske folks tjeneste

Stribevis af tyverier fra biler

Antallet af indbrud i biler er eksploderet i Odense. Det er især de dyre GPS-systemer, der er på tyvenes hitliste. Alene i maj måned er der stjålet 27 GPS-systemer fra biler i Odense Centrum.

Biltyve huserer i Odense. Det er især de dyre GPS-systemer, der lokker.

Sugekop afslører

Selvom man fjerner navigationssystemet fra frontruden, så afslører en sugekop, at bilen gemmer på dyrt udstyr. Resultatet er en knust rude og en bil rippet for udstyr.

I følge vagthavende ved Odense Politi, Erik Halkjær, er antallet af indbrud eksploderet i maj måned. Og han opfordrer folk til at tømme bilen, før tyven gør det, fordi forsikringen ofte ikke dækker tyveriet.

- Forsikringen dækker kun, hvis udstyret er låst nede i bagagerummet, og altså ikke hvis man lægger det ind i handskerummet, fortæller Erik Halkjær, der også pointerer, at det er indbosforsikringen og ikke bilens kaskoforsikringer, der gælder.

Mistanke til unge

Politiet har en mistanke til en gruppe unge mennesker.

- Vi har nogle unge mennesker, vi skal ud og ånde i nakken. De er tidligere taget for lignende tyverier, fortæller Erik Halkjær.

I alt er der blevet stjålet 27 GPS-systemer, 12 mobiltelefoner, 14 radioer, 4 kameraer og 8 bærbare pc'ere. Indbrudene sker på alle tider af døgnet, og på både parkeringspladser og villaveje.

Det er godt otte måneder siden, der sidst var en indbrudsbølge i biler i Odense, men om der er nogen forbindelse, ved politiet ikke endnu.