I det fynske folks tjeneste

Sygeplejerske-studerende går direkte i job

78 studerende får fredag deres eksamensbevis på Sygeplejerskeuddannelsen i Odense, og næsten alle nyuddannede har allerede fået job.

01:32

1 af 2

Et fast job eller et længerevarende vikariat venter 68 af 78 studerende, der fredag afslutter deres uddannelse på Sygeplejerskeuddannelsen i Odense. Lige så priviligeret er de studerende på Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg.

- Arbejdssituationen er meget gunstig lige nu. Arbejdsløsheden er på omkring en procent plus, minus et halvt procentpoint, siger John Christiansen, der formand for Dansk Sygeplejeråd Kreds Syddanmark.

Og det er ikke kun de studerende der bliver færdig nu, der kan glæde sig over de gode jobudsigter inden for sygeplejerskefaget.

- Der bliver behov for at opruste i sundhedsvæsnet de kommende år. Der kommer flere borgere over 65 år, og der bliver for eksempel behov for at gøre de borgere bedre i stand til at klare sig selv, siger John Christiansen.

De fleste af de nyuddannede sygeplejersker, der ikke har fået job, har endnu ikke søgt arbejde - typisk fordi de skal ud at rejse.