Ugen starter iskoldt - men vejrskifte lurer i weekenden

Et omslag i vejret giver mildere temperaturer i næste weekend, varsler ny prognose fra DMI.

Frosten bliver hos os lidt endnu, og de indre dele af landet kan endda få isnende nætter med mere end 10 minusgrader i løbet af de næste dage.

Men i slutningen af ugen sker der noget - mildere temperaturer blæser ind over landet, og den kolde luft bliver tilsyneladende varmere.

Det fortæller Henning Gisselø, vagthavende meteorolog i Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, som sidder med de friske prognoser tidligt mandag morgen.

- Vi starter rigtigt koldt ud. Med dagtemperaturer lige under frysepunktet og nattemperaturer helt ned til tocifrede kuldegrader. Så det er bestemt koldt i den første del af ugen, siger han.

- Til gengæld kommer der ikke så meget sne. Bortset lige fra Østersø-området, som kan få nogle snebyger. Men ellers bliver der forholdsvist tørt og med varierende mængder af sol, tilføjer Henning Gisselø.

Men på fredag tyder det på, at temperaturen skifter farve fra blå til rød på termometeret, lyder det.

- Hen mod weekenden ser det ud som om, at vi kan få et omslag til noget mildere vejr, siger meteorologen fra DMI.

- Vi får drejet vinden om i sydvest og vest, og det gør, at temperaturen sniger sig over frysepunktet om dagen i weekenden. Så lidt omslag ser det ud til, at vi får, tilføjer Henning Gisselø.

Natten til torsdag og natten til fredag ser ud til at blive de koldeste i denne uge.