Vejdirektoratet: Tæt trafik over Fynske Motorvej

Foreløbig tyder alt på en problemfri juletrafik. Vejdirektoratet forventer tæt trafik på motorvejen over Fyn.

Vil du undgå at sidde i kø på vej på juleferie i dag, så bør du køre efter klokken 18, lyder opfordringen fra Vejdirektoratet lillejuleaftensdag.

Dagen er traditionelt en af årets største trafikdage, hvor der er op mod 40 procent mere trafik på vejene mellem Sjælland og Jylland end normalt.

- I dag er det bedst at køre hjem efter klokken 18. Og hvis man kan holde sig væk fra kl. 10-12 juleaftensdag, så er det en fordel. Det er oftest her, at trafikken er værst, siger vagthavende hos Vejdirektoratet Mette Nedergaard.

Trafikken bliver tættest på Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen på tværs af Sjælland, Fynske Motorvej og Østjyske Motorvej i Trekantområdet omkring Kolding og Fredericia, vurderer Vejdirektoratet.

Generelt er juletrafikken i år mindre tæt end de seneste år, og det er sandsynligvis fordi, at julen falder på en onsdag, hvilket betyder, at trafikken bliver spredt ud over flere dage, lyder det.

Tættest bliver trafikken 23. december i tidsrummet klokken 9-18, mens det sidste trafikryk ventes juleaftensdag mellem klokken 10-12. Det er primært i vestgående retning.

På vej hjem fra juleferie er juletrafikeventyret dog en anden.

Ifølge Vejdirektoratet vælger de fleste af os at køre hjem fra juleferie den 26. december, der er en af årets største trafikdage, da der både er hjemrejsetrafik og lokal trafik i forbindelse med julefrokoster.

- Den 26. er den allerstørste rejsedag i julen. Og trafikken går både i Vest og Øst. Mellem 11 og 17 forventer vi rigtig, rigtig tæt trafik, især fra Jylland hen over Fyn mod Sjælland, og ellers omkring de store byer, siger Mette Nedergaard.

Opfordringen går derfor på at huske underholdning til børnene og at væbne sig med tålmodighed.