Vestfyn farligst for trafikanter

Vestfyn er blandt Danmarks allerfarligste områder for trafikanter og Ejby og Aarup har de absolut farligste veje på hele Fyn. Det fremgår af en ny statistik fra Vejdirektoratet. Unges dødskørsel og en farlig motorvej får skylden for den uheldige placering i statistikken.

-

Vestfyn er blandt Danmarks allerfarligste områder for trafikanter og har de absolut farligste veje på hele Fyn. Aarup er den kommune på Fyn, hvor flest trafikanter kommer til skade hvert år.


Motorvejstrækningen på Vestfyn har længe været kendt som et sted, hvor der sker uforholdsmæssigt mange ulykker. Og det er formentlig denne strækning, der gør, at kommunerne Ejby og Aarup topper listen over de farligste kommuner for trafikanter på Fyn.


Tranekær mest sikker
En opgørelse fra Vejdirektoratet viser, at ud af 10.000 indbyggere kom 35,4 personer til skade i Aarup. I Ejby var tallet 33,9 tilskadekomne, mens Tranekær med 13,3 tilskadekomne pr. 10.000 indbyggere er Fyns mest trafiksikre kommune.


Ingen ved med sikkerhed om de mange tilskadekomne i de to kommuner kan tilskrives motorvejen. Men da de to vestfynske kommuner ikke flere ulykker på de små veje og blandt cyklister end andre fynske kommuner, er det en nærliggende forklaring, at den farlige motorvejsstrækning er skyld i dete høje antal tilskadekomne.


Fartbøller hærger
En anden årsag er de unge fartbøller, der har hærget på Vestfyn de sidste par år. Alene i Ejby har fem unge mennesker mistet livet i trafikken de sidste to år.


Men det er ikke kun på de stærkt trafikerede motorvejsstrækninger, at vejene er farlige på Fyn. Marstal på Ærø har Fyns farligste kommuneveje. Ud af 10.000 indbyggere kom 18,1 tilskade sidste år. I Ejby og Aarup var de tilsvarende tal 10,3 og 9,5 tilskadekomne. 


Det samlede antal af tilskadekomne i Ejby og Aarup er dog stadig så højt, at det placere de to fynske kommuner blandt de allerfarligste i hele landet. Rødby er med 35,7 tilskadekomne for hver 10.000 indbyggere landets farligste kommune.


Forbedret trafiksikkerhed
I følge Middelfart Politi er der dog allerede i år sket flere forbedringer af trafiksikkerheden på Vestfyn. En farlig motorvejsstrækning i Ejby er blevet ændret og der er opsat flere advarselsskilte, og det har reduceret antallet af motorvejsulykker. Samtidig har politiet med projektet \"speedbuster\" fået stoppet de unges livsfarlige bilkørsel på Vestfyn.


 


Find flere oplysninger om trafiksikkerhed i TV 2/FYNs trafikguide