VM-bronze til Lasse Norman og banelandsholdet

Det danske banelandshold besejrede sent torsdag aften Italien og hentede dermed en bronzemedalje ved VM i London.

Det danske landshold i 4000-meter-holdforfølgelsesløb vandt torsdag aften bronze ved VM på bane, der bliver kørt i London.

Det danske finalehold bestod af fynske Lasse Norman Hansen, Casper Folsach, Niklas Larsen og Frederik Rodenberg Madsen. Sammen besejrede de Italien i bronzefinalen. Danskerne kørte i tiden 3.55,936 minutter.

Ifølge cykelsitet feltet.dk var Lasse Norman ekstremt godt kørende i bronzefinalen og tog nogle lange føringer, som allerede bragte danskerne foran med mere end et sekund efter de første 1.000 meter. Den danske kvartet endte med at slå italienerne med mere end to sekunder.

Med sejren fik Danmark altså metal med hjem fra det VM, der startede med en skuffende kvalifikation onsdag, hvor holdet missede chancen for at komme i finalen. Ikke desto mindre giver torsdagens bronzemedalje et godt rygstød før OL i Rio i august.

Tidligere torsdag forbedrede Danmark den danske rekord med næsten to sekunder, da holdet i tiden 3.54,960 minutter kvalificerede sig til bronzefinalen. Det skete med 18-årige Niklas Larsen på holdet i stedet for Rasmus Quaade, der ellers er kendt som lidt af en tempomaskine. Quaade har en sjetteplads ved VM i enkeltstart som et af sine flotteste resultater, men til VM i London har han altså ikke ramt formen.

Eftersom Frederik Rodenberg Madsen også kun er 18 år, var der altså to teenagere med på det hold, der sikrede dansk bronze torsdag aften.