I det fynske folks tjeneste

Voldtægtssag for lukkede døre

Dommeren i Østre Landsret valgte mandag formiddag, at afvikle ankesagen om massevoldtægt af en 13-årig pige for lukkede døre af hensyn til ofret. De fire unge med indvandrerbaggrund risikerer udvisning hvis de endnu en gang bliver dømt for voldtægt mod den 13-årige pige.

-

Dommeren i Østre Landsret valgte mandag formiddag, at afvikle ankesagen om massevoldtægt af en 13-årig pige for lukkede døre af hensyn til ofret. De fire unge med indvandrerbaggrund er tidligere idømt fængselsstraffe for at have voldtaget den 13-årige pige.


I august blev de fire odenseanere i byretten idømt mellem et og to års fængsel for at have voldtaget en 13-årige pige ved Bispegården i Klaregade. En 19-årige mand fik to års fængsel, mens to andre unge mænd fik 18 måneders fængsel, og en 16-årige dreng blev idømt et års fængsel.


Dom i næste uge
Drengene nægter sig dog skyldige, og ankede øjeblikkeligt fængselsdommene. I følge de dømtes forklaring, gik den 13-årige pige frivilligt med til samleje.


Landsretten afsiger formentlig dom i sagen i løbet af næste uge, og udover fængselsstraffene, risikerer tre af drengene at blive udvist af landet, hvis landsretten finder dem skyldige i massevoldtægt.  Den fjerde dreng kan ikke udvises, da han er dansk statsborger.