I det fynske folks tjeneste

Efter knivdrab: 29-årig varetægtsfængslet i fire uger

En 29-årig mand sigtes for drab, efter at en 28-årig mand er død efter knivstik på Fyn, oplyser Fyns Politi. Han er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

To mænd på 25 og 29 år vil blive fremstillet i et grundlovsforhør onsdag, efter at en 28-årig mand er død efter knivstik. Foto: Peter Bergman

En 28-årig mand afgik natten til onsdag ved døden, efter at han tirsdag aften blev stukket i maven med en kniv på Fyn.

Læs også 28-årig mand er død efter at være stukket med kniv

Efter knivstikkeriet blev to mænd på 25 og 29 år anholdt, og den 29-årige bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Odense klokken 11 og sigtet for drab. Det oplyser politikommissær hos Fyns Politi Jack Liedecke.

Den 28-årige blev stukket med en kniv tirsdag omkring klokken 18.20, og kort efter midnat blev de to mænd anholdt. De blev i første omgang sigtet for drabsforsøg.

Tidligt onsdag morgen oplyste politiet, at offeret er afgået ved døden. Jack Liedecke oplyser, at den 29-årige nu sigtes for drab, mens juristerne stadig overvejer, hvad der skal ske med den 25-årige anholdte.

Opdatering

  • 12. aug 2020 kl. 10:23 En 29-årig mand sigtes for drab, efter at en 28-årig mand tirsdag blev stukket med en kniv i Munkebo på Fyn. Det oplyser Fyns Politi.
  • 12. aug 2020 kl. 12:46 Den 29-årige mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger, skriver Fyens Stiftstidende, der var til stede i retten. Han erkendte under grundlovsforhøret at have stukket en 28-årig mand i nødværge, men han nægter sig skyldig i manddrab.

Knivstikkeriet skete på Nørregade i Munkebo nordøst for Odense. Den 28-årige blev bragt på hospitalet i kritisk tilstand efter at være blevet stukket i maven.

- Han ligger på operationsbordet. Det ser alvorligt ud, sagde vagtchef Peter Vestergaard kort før klokken 21 tirsdag.

Onsdag morgen vil Jack Liedecke ikke fortælle, hvad politiet mener, er årsagen til, at de to mænd stak den 28-årige.

- Vi har en teori og idé om, hvad motivet er. Men vi ved endnu ikke, om der bliver begæring om lukkede døre ved grundlovsforhøret, så det holder vi lige på, siger han.

- De to anholdte og forurettede har en relation, siger politikommissæren uden at komme nærmere ind på, hvor godt de kendte hinanden.

Han afviser, at knivstikkeriet har rod i bandekonflikt eller det kriminelle miljø.

00:43

Politiet var massivt til stede tirsdag aften i Munkebo.  Video: Amanda Kieler Andersen

Luk video