I det fynske folks tjeneste

Jobfest i Kerteminde

Kerteminde er gået fra industri til krise til industri igen – og er nu i toppen over kommuner, der har været bedst til at få folk i job.

Det går godt i Kerteminde. Rigtig godt.

En opgørelse fra Dansk Erhverv over beskæftigelsen fordelt på kommunerne siden 2013 viser, at Kerteminde er nummer to på listen med en stigning på lidt over 14 pct. – svarende til knap 1.000 flere i job – og kun overgået af Høje Taastrup lige vest for København. Det skriver finans.dk.

- Jeg tror, det er god, gammeldags knofedt, for vi har brugt en frygtelig masse energi på at kontakte virksomheder og finde ud af, hvilke typer de har brug for, og hvad vi selv har på hylderne, siger borgmester Hans Luunbjerg (V) til finans.dk.

Det er især reviatliseringen af det gamle Lindøværft ved Munkebo, der trækker i den rigtige retning.  I dag er det en industripark med godt 100 virksomheder, men da chefen for erhvervsafdelingen i Kerteminde Kommune, Søren Ravn Nielsen, startede i jobbet for få år siden, var der blot 35 virksomheder i parken.

Den udvikling har trukket beskæftigelsen på det nordøstlige Fyn i vejret.

Både borgmesteren og erhvervschefen peger på, at kommunen både favner de specialiserede faglærte, servicebranchen med turisme og transport og logistik, hvilket giver dem mange strenge at spille på.

Til gengæld, siger begge, er der så småt problemer med at få flere folk, så virksomhedernes jobvækst kan fortsætte.

- Det er en udfordring qua den konjunktur, vi er på vej ind i, og hvor virksomhederne begynder at have problemer med at finde folk. Det er eksempelvis pænt svært at finde svejsere i nærheden af Lindø, siger Søren Ravn Nielsen.