Larmer og sejler for hurtigt: Fyns Politi med indsats mod utryghed

Fyns Politi har fået flere anmeldelser om personer, der blandt andet sejler for hurtigt og har en "utryghedsskabende adfærd" i Kerteminde. Politiet er fredag aften tilsstede.

Fyns Politi har indtil videre haft en rolig fredag dag på kontoret, hvor der ikke har været de store opgaver at rykke ud til.

Derfor har vagtchef ved Fyns Politi, Hans Jørgen Larsen, sendt betjente og indsatsleder til Kerteminde for at lave en indsats mod det, han kalder "utryghedsskabende adfærd".

- Vi har bøvlet lidt med personer, der har haft en utryghedsskabende adfærd, som indfinder sig omkring lystbådehavnen og Kerteminde Nordstrand, siger Hans Jørgen Larsen til TV 2 Fyn.

Ifølge vagtchefen er der den seneste tid kommet flere anmeldelser fra borgere, der har opholdt sig på stranden eller området omkring lystbådehavnen, som synes det har været lidt utrygt.

- Personerne har været lidt højtråbende, mens nogen har sejlet på jetski og små motorbåde, hvor det måske er gået lidt for stærkt, fortæller Hans Jørgen Larsen.

Derfor har han altså valgt at hjælpe at bruge nogle mandskabstimer i det nordøstfynske for at se, om det kan hjælpe lidt på stemningen. 

 - Så prøver vi at se, om ikke vi kan gøre noget godt for borgerne i Kerteminde, siger Hans Jørgen Larsen.

Han fortæller, at der kun blev udskrevet en enkelt bøde ved indsatsen, men at der ellers kun har været påtaler.