Politisk modstand mod muslimsk friskole

Der er nu fornyet spænding om, hvorvidt en muslimsk fond får lov til at drive friskole i Marslev gamle skole. Et politisk flertal er skeptisk.

Tirsdag behandlede Miljø- og teknikudvalget i Kerteminde sagen, hvor en lokalplan giver fonden lov til at drive skole i bygningerne, der sidst har huset firmaet Kruuse.

På mødet stemte tre for lokalplanen - og to imod. Men da de to modstandere repræsenterer et flertal på 13 ud af 25 kommunalbestyrelsesmedlemmer, er der lagt op til hed debat, når sagen afgøres i byrådssalen den 27. januar.

John Yde Madsen fra Borgerlisten stemte imod lokalplanen, selv om han tidligere på et borgermøde har været positiv over for planerne om en friskole.

- Men jeg synes ikke, at vi har kunnet få nok at vide om skolekredsens planer. Og da der har været over 1000 underskriftsindsamlinger imod en friskole, synes jeg, at sagen bør behandles af alle kommunalbestyrelsesmedlemmer, siger John Yde Madsen til TV 2/FYN.

Afvisning vil kræve ny Kommuneplan

Miljø- og teknikudvalgets formand Torben Andersen (SF) og de to socialdemokrater i udvalget stemte for forvaltningens positive indstilling. Torben Andersen står uforstående over for, at Borgerlisten og Konservative stemte imod.

- Hvis en lokalplan, der i øvrigt lever op til Kommuneplanen, skal afvises, bør man have gode argumenter. Og dem hørte jeg ingen af idag, siger Torben Andersen til TV 2/FYN.

Mange borgere i Marslev har protesteret mod friskoleplanen. Bag den står Familie Fonden stiftet i 2007 af Islamisk Information og Rådgivningscenter på Fyn. Fonden vil stå som ejer og leje bygningerne ud til en skolekreds. Borgerne siger, at de blandt andet frygter øget trafik i området.

- Vi har en vedtaget kommuneplan, hvori området er udlagt til blandt andet offentlig formål, og det må en skole vel siges at være. Hvis et flertal underkender lokalplanen, der giver tilladelse til en friskole, bliver vi nødt til at lave hele kommuneplanen om, siger Torben Andersen.

Oversigt

    Oversigt