Alternativet i tre fynske byråd: - Det er crazy

Det nye parti Alternativet fik valgt repræsentanter ind i tre fynske byråd. Pladserne blev hentet hjem i Svendborg, Faaborg-MIdtfyn og i Odense.

Først sent i nat stod det klart, at Alternativet får plads i Odense Byråd. Længe tydede alt ellers på at partiet ikke ville blive repræsenteret i byrådet. Men da de sidste resultater stærkt forsinket var blevet talt op, stod det klar, at Alternativet får en enkelt mandat.

- Det er så fedt. Vi er fem, der har knoklet og én af os kommer ind. Og det er så dejligt, lød det i nat fra partiets spidskandidat Susanne Bækholm. 

Partiet fik 3,1 procent af stemmerne, og hvem der løber med pladsen bliver afgjort ved optællingen af de personlige stemmer onsdag. Men meget tyder på, at det bliver spidskandidaten Susanne Bækholm.

- Det er fuldstændig vanvittigt med den rutchetur vi har været i gennem i aften. Vi kunne godt have været spændingen foruden. Det er crazy, ville Uffe nok have sagt, siger Morten Pedersen fra Alternativet. 

I Svendborg går pladsen formentlig til Karl Magnus Bidstrup, mens Mads Holdgaard med stor sandsynlighed vinder pladsen i byrådet i Faaborg-Midtfyn Kommune.

 

Oversigt

    Oversigt