I det fynske folks tjeneste

Søren Windell om Facebook-kampagne: Jeg blæser ikke et lille problem stort

Konservatives bud på en ny borgmester i Odense vil skaffe stemmer på mere tryghed, men skaber han i virkeligheden utryghed med sine mange opslag?

01:34

Der findes talrige eksempler på opslag på Konservatives Søren Windells Facebook-side, der fordømmer kriminelle ugerninger. Men faktisk er problemet blevet markant mindre de seneste otte år. De konservatives bud på en ny borgmester i Odense vil skaffe stemmer på mere tryghed. Men skaber han i virkeligheden utryghed med sine mange opslag? Det konfronterer vi Søren Windell med i aftenens udgave af ”10 minutter”. 

Læs også Ny spidskandidat: Tarteletkongen skal løfte arven i konservative

Røverier, trusler og vold. Det nye konservative håb i Odense, borgmesterkandidat Søren Windell går blandt andet til valg på at skabe tryghed i Odense. Det siger han i aftenens udgave af ”10 minutter på TV 2/Fyn. ”10 minutter” er TV 2/Fyns nye, konfronterende interview-format, hvor vi går i dybden med én kandidat og ét emne frem mod kommunalvalget 21. november.

- Vi har en bymidte, der er ekstrem mørk, vi har en elendig gadebelysning i Odense. Hvis vi havde noget mere lys, så føler folk sig også mere trygge ved at gå ud, siger Søren Windell.

Søren Windell sætter kriminaliteten på dagsordenen ved blandt andet at linke til nyhedsartikler om noget af den kriminalitet, der bliver begået i byen. For eksempel skriver han her på Facebook til en artikel om, at tre unge mænd forsøgte at røve en 89-årig kvinde med rollator:

”Hvor lavt kan man snart synke. Tre unge mænd på knallert mod en gammel dame med rollator. Det er ikke i orden. Historier som denne gør ældre endnu mere utrygge. Vi skal sætte hårdt ind over for de unge ballademagere, så de ikke ender i dyb kriminalitet. Det er ingen tjent med.”

Men faktisk er antallet af røverier i Odense faldet drastisk siden 2009. En næsten halvering fra 74 røverier i 2009 til 42 i 2016. Voldsforbrydelser, trusler og tyveri er der også mindre af. Spørgsmålet er så bare, om Søren Windell mener, at han blæser et dalende problem stort op og er med til at skabe en stemning, der ikke er i tråd med virkeligheden.

- 43 er 43 for meget. Der er en utryghed, som vi skal til livs. Så længe utrygheden er der, skal vi gøre noget ved det, siger Søren Windell i aftenens udgave af ”10 minutter”.

Du kan se hele programmet i aftenens nyhedsudsendelse klokken 19.30. Frederik Roland er fast vært.

09:23 Luk video