Hårdt ramt af kvoter: Fynske fiskere kan søge støtte

Erhvervsfiskere, der fisker efter torsk og sild i Østersøen, er hårdt ramt af lave kvoter. Fiskeriministeren åbner derfor en støtteordning.

De lave kvoter på torsk og sild i Østersøen har presset fiskerierhvervet i 2020. Derfor har regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier afsat 10 millioner kroner til en støtteordning for fiskerne.

- Fiskerne i Østersøen står i en særdeles vanskelig situation på grund af de lave kvoter på sild og torsk. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu åbner en kompensationsordning, hvor fiskerne kan få en midlertidig økonomisk håndsrækning, siger minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse.

I februar blev det derfor besluttet at oprette en støtteordning til torske- og sildefiskerne i Østersøen, og siden da er der blevet arbejdet på, hvordan støtteordningen skulle skrues sammen. Det er sket i samarbejde med fiskeriorganisationerne.

- Jeg sætter pris på fiskeriorganisationernes forslag til, hvordan ordningen indrettes bedst muligt, og jeg mener, at det er lykkedes at målrette ordningen de fiskere i Østersøen, der er mest afhængige af torske- og sildefiskeriet, siger Mogens Jensen.

Fiskerne nu kan søge pengene nu. 

Fakta