Mistænker drikkevandet er forurenet: Vandet skal koges på Langeland

Der er mistanke om, at drikkevandet på dele af Langeland er forurenet med bakterier, så derfor skal vandet koges, inden det bruges.

Der er mistanke om, at drikkevandet på Langeland er forurenet med E-colibakterier. Derfor skal vandet koges, inden man drikker det.

Det skriver Langeland Forsyning på sin hjemmeside.

Det er ikke hele Langeland, der er berørt af anbefalingen fra forsyningsselskabet, men dele af øen. Det drejer sig om et område, der strækker sig fra Tranekær i nord til Fuglsbølle i syd. Det vil altså også sige Rudkøbing. 

Derudover skal vandet også koges på Strynø og Siø.

Det er borgere i det røde område, der skal koge drikkevandet.
Det er borgere i det røde område, der skal koge drikkevandet.
Foto: Langelands Forsyning

Vandprøven blev taget mellem en højdebeholder og en trykforøgerstation i Rudkøbing i forbindelse med en rutinemæssig kontrol tirsdag middag.

- Og så skal den prøve dyrkes et par dage for at få et resultat. Og den prøve har vi fået besked om her til morgen, siger Lars Brik Rasmussen, der er direktør i Langelands Forsyning, til TV 2 Fyn. 

I dette tilfælde findes der 1 E-coli per 100 milliliter, hvilket er meget lidt.

- Vi kontakter først kritiske forbrugere som skoler, institutioner og så videre, og så kontakter vi selvfølgelig også vores almindelige forbrugere efterfølgende for at gøre opmærksom på situationen, fortæller Lars Birk Rasmussen.

Svar på typiske spørgsmål:

Bestilt nye prøver

Direktøren fortæller, at der nogle gange sker fejl i forbindelse med den prøve, der viser, at drikkevandet er forurenet.

Derfor har Langelands Forsyning allerede bestilt flere omprøver, der skal tages forskellige steder i det berørte område. 

- Vi har bestilt flere prøver for at finde ud af, hvor kilden til forureningen er, hvis det viser sig, at vandet rent faktisk er forurenet, siger Lars Birk Rasmussen.

De nye prøver bliver allerede taget torsdag, og så skal de også dyrkes et par dage, inden der er nogle resultater klar. Lars Birk Rasmussen forventer at få svar på prøverne på lørdag. 

Oversigt

    Oversigt