Renée undrer sig - højt elsket gyngehest erstattet med skraldespand

En gyngehest i gågaden i Rudkøbing på Langeland har skabt stor debat i den lille by. For fra den ene dag til den anden er den forsvundet - og skiftet ud med en skraldespand.

En gyngehest i krydset mellem Jens Winthers Vej og Østerport i Rudkøbing på Langeland er forsvundet fra den ene dag til den anden. I stedet står der nu en skraldespand på den plads, hvor børn i mange år ellers har kunnet lette gåturen med en gyngetur. 

Og det undrer Renée Ramshøj Nielsen, der ofte har nydt godt af gyngehesten. Hendes drenge har nemlig brugt den hver eneste gang, de er gået forbi. 

- Nu er den væk, og den har bare stået der lige så længe, jeg kan huske, siger Renée Ramshøj Nielsen, der kalder gyngehesten "meget højt elsket".

Med et opslag i facebookgruppen "Udkantsgruppen på Langeland" har hun startet en debat om, hvorfor gyngehesten, der blev sat op i 1990, måtte lade livet til fordel for endnu en skraldespand i byen. Opslaget har fået mere end 100 reaktioner og over 40 kommentarer.

Skærmbillede 2024-06-07 100010
Foto: Google Maps

Der er en forklaring

Èn ting er, at hendes to sønner nu ikke længere kan bruge gyngehesten, men det ærgrer også Renée Ramshøj Nielsen, at man vælger at fjerne nogle af de ting fra bybilledet, som har været der længe, og som gør gaden lidt anderledes end alle andre.

- Jeg ved godt, at vi har brug for skraldespande. Men det er ærgerligt at fjerne noget, der altid har stået her til fordel for en skraldespand. Det forstår jeg ikke. 

Renée Ramshøj Nielsen synes, det var et fint lille afbræk på gåturen ud at handle og samtidig en del af Rudkøbing, der var med til at gøre den anderledes og hyggelig. 

- Der er jo ikke så mange fornøjelser op igennem byen for de små, så det er da ærgerligt. 

Ifølge kommunens driftsleder for Vej, Park og Ejendomme, Heidi Larsen er gyngehesten taget ned af en særlig grund.

- Gyngehesten led af metaltræthed. Når sådan nogle står i vejr og vind, så skal de tjekkes for at være sikker på, at de er optimale. Den er opsat i 1990, og led nu af metaltræthed i fjederen, siger hun. 

- Den har gjort det godt. Desværre kunne den ikke mere og budgettet er ikke til at sætte en ny op.

Oversigt

    Oversigt