I det fynske folks tjeneste

Ætsende væske kom i drikkevarer på bar efter de var åbnet

Tre gæster fik ætsninger i svælget på bar i Middelfart. Alle er nu udskrevet, men kilden er stadig ukendt.

 

Den ætsende væske, der i weekenden gav tre gæster på Bubbas Bar i Middelfart skader i hals og svælg, er kommet i drikkevarerne, efter at flaskerne er blevet åbnet.

Det viser Fødevarestyrelsens undersøgelser.

Fødevarestyrelsens laboratorier har undersøgt 20 uåbnede flasker, der blev hentet på Bubbas Bar søndag aften. 

Hverken disse flasker eller uåbnede flasker, som er taget fra forretninger, indeholdt spor efter ætsende væsker, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Til gengæld er der fundet ætsende væsker i indholdet af åbne flasker fra Bubbas Bar, og politiet efterforsker fortsat, hvordan den farlige væske er havnet i flaskerne.

- Vi har fra sagens begyndelse efterforsket den, som vi ville gøre i en hvilken som helst anden sag. Det er naturligt at gøre i sådan en situation for at sikre spor og tekniske beviser, som ellers ville gå tabt. 

- Nu ved vi så, at der ikke er tale om en fejl i et produkt. Og det målretter vi så vores efterforskning efter, udtaler vicepolitiinspektør Sten Sørensen fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Vicepolitiinspektør Sten Sørensen kan ikke sige noget om, hvilke ætsende stoffer gæsterne har indtaget, eller hvordan stofferne endte i drikkevarerne.

- Det er jo netop det, vi håber, den videre efterforskning vil klarlægge, siger Sten Sørensen. 

Søndag kontaktede Fødevarestyrelsen Fyns Politi og oplyste, at man var blev kontaktet af en sygehuslæge og af embedslægen om borgere, der havde været gæster på diskoteket i Middelfart. 

En gæst blev behandlet og kort efter udskrevet fra Kolding Sygehus, men blev siden indlagt igen. Yderligere to personer blev indlagt på Odense Universitets Hospital med ætsninger i svælg og hals. 

De tre unge er nu alle udskrevet fra sygehuset.