Middelfart Kommune siger undskyld Til Stephanie Lose

Formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose, er vred over, at en Facebookside, bestyret af Middelfart Kommune, har "liket" en række indlæg med angreb på hendes person.

"Så luk dog regionen i stedet der sidder bare en flok pampere og laver en masse lo.. "

"Hun er kold som is de har ingen forståelse for den menige befolkning hun har ikke prøvet en dårlig ryg hellere ødelægge for andre"

"Men vent blot - Lose(r) freder Tønder, der er hun født"

"Hun er ikke sin opgave voksen"

Den slags indlæg er blevet slået op på Facebook-siden, Bevar Middelfart Sygehus, efter at Stephanie Lose besøgte det lukningstruede sygehus fredag.

Det har fået Stephanie Lose til at reagere på sin egen Facebook-side.

Her skriver hun, at hun har respekt og forståelse for, at Middelfart Kommune står bag siden, Bevar Middelfart Sygehus, og at en høringsperiode er til for at få alle argumenter frem og gøre alle klogere.

- Jeg kan til gengæld godt fundere over, om det virkelig er en kerneopgave for en kommunal kommunikationsafdeling og et byråd at bruge ressourcer på at "like" sådanne facebook-kommentarer, skriver Stephanie Lose.

Hun tilføjer, at indlæg, der ønsker hende flere diskusprolabs, kalder hende en ægte blondine og hævder, at hun ikke har noget mellem ørerne, det lever hun med.

- Men det er jo ikke det engagement, der bør være på sådan en side, siger hun til TV 2/FYN. 

-Men er det ikke de spilleregler, der er på de sociale medier? 

- Der er ikke noget i vejen med at de er på de sociale medier. Det er jo ikke det, der er galt. Jeg håber bare ikke, det er den form for tone, man ønsker at opmuntre. Der hvor man går efter personen på den her måde. 

I et andet indlæg på Loses hjemmeside skriver chefen for Strategi og Kommunikation i Odense Kommune, Michael Bruhn Frederiksen:  Jeg vil være rigtig ked af en sådan adfærd fra mine ansatte. 

Middelfart undskylder

Mie Spuur Simonsen fra Middelfart Kommunes kommunikationsafdeling undskylder lørdag de negative indlæg overfor Stephanie Lose.

På siden, Bevar Middelfart Sygehus, skriver Mie Spuur Simonsen:

Vi ønsker at skabe opbakning til at bevare sygehuset på sagligt grundlag og vil ikke lægge side til en personlig hetz. 

- Det er ikke formålet med siden her. Vi ønsker at skabe opbakning til at bevare sygehuset på sagligt grundlag og vil ikke lægge side til en personlig hetz. Derfor vil vi bede jer moderere eller fjerne de kommentarer, som chikanerer navngivne personer. Ellers sletter vi dem.

Hun forklarer, at kommunikationsafdelingen har valgt at "like" stort set alle indlæg, fordi Facebook er bygget sådan, at jo flere "likes", jo mere bliver siden bredt ud.

Hvis vi har stødt nogen, herunder Stephanie Lose, som i dag skriver om det på sin Facebook-side, så kan vi kun sige: Undskyld!

- Ved nærmere gennemgang, så kan vi godt se, at det kan sende et signal om, at vi er enige i indholdet af alle kommenterer. Det er ikke altid tilfældet. Hvis vi har stødt nogen, herunder Stephanie Lose, som i dag skriver om det på sin Facebook-side, så kan vi kun sige: Undskyld!

Kommunikationsafdelingen vil nu gennemgå alle indlæg på siden og chikanerende indlæg mod navngivne personer vil blive slettet.

Baggrunden for det hele er, at lukning af Middelfart Sygehus indgår i et sparekatalog, hvor Region Syddanmark skal spare i alt 167 millioner kroner - et katalog, der for tiden er i høring.

Se Stephanie Loses Facebookside her

Se siden Bevar Middelfart Sygehus her

Oversigt

    Oversigt