T. Hansen trues med fyrværkeri-stop

Grove omgåelser af regler bør koste direktøren retten til at sælge fyrværkeri, kræver Rigsadvokaten.

T. Hansen-butikkerne kan miste retten til en indbringende forretning, hvis anklagemyndigheden får sin vilje.

Den landsdækkende butikskæde med hovedsæde i Middelfart blev sidste år afsløret af Ekstra Bladet, som fortalte, hvordan T. Hansen systematisk gav ulovligt fyrværkeri et nyt navn, ny indpakning og nyt sikkerhedsnummer.

Nu har Rigsadvokaten rejst tiltale mod T. Hansen-direktøren Bent Jensen og datterselskabet LCH Fireworks A/S, skriver Jyllands-Posten fredag.

Og i anklageskriftet kræves det som en særlig sanktion, at direktør og selskab frakendes retten til at beskæftige sig med import af fyrværkeri.

Er retten enig med anklagemyndigheden, vil det få den konsekvens, at T. Hansen-forretningerne ikke kan sælge fyrværkeri, så længe Bent Jensen er direktør eller sidder i bestyrelsen.

- Det er en ret indgribende sanktion, siger anklager Cecilie Boel Winther hos Rigsadvokaten til Jyllands-Posten.

Men direktøren tager det roligt. I en mail til avisen skriver han:

- Jeg kan ikke forestille mig, at hverken virksomheden eller jeg bliver dømt efter de anklager, der er rettet. Men jeg ser frem til, at sagen endelig bliver afsluttet i retten.

På landsplan er der 77 T. Hansen-forretninger. Salget af krudt vejer forholdsvist tungt i omsætningen. Selv om fyrværkeri kun må sælges i en måned om året, udgjorde den slags 6,4 procent af kædens årlige omsætning, rapporterede 24timer sidste år.

Det vides ikke, om anklagemyndigheden kræver direktøren straffet med fængsel eller bøde.

Sagen ventes afgjort til efteråret.