Rekordmange søger julehjælp

I år har dobbelt så mange som sidste år søgt om julehjælp på Fyn. Der er langt fra penge nok til at hjælpe alle.

Alle har ret til at holde jul, men det er ikke alle, der har råd.

Det må man sande hos Dansk Folkehjælp. De deler hvert år julehjælp ud, og i år har de modtaget næsten dobbelt så mange ansøgninger som i 2010.

- Der er simpelthen kommet flere mennesker ind i den gruppe, der kan søge julehjælp, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Dansk Folkehjælp har to kontorer på Fyn. Et i Ringe og et i Odense.

I Ringe har man modtaget 116 ansøgninger i forhold til 60 i 2010. I Odense har man i år 251 ansøgninger i forhold til 118 sidste år.

Resten af Fyn bliver dækket af hovedkontoret i København.

Tallene fra Fyn læner sig meget godt op ad de landsdækkende tal: 7.159 i 2011. I 2010 var det 4.100.

For at kunne søge julehjælp skal man være enlig forsørger på en overførselsindkomst, og man skal have hjemmeboende børn.

Langt fra penge nok

Dansk Folkehjælps julehjælp består udelukkede af private bidrag. Og hvis Dansk Folkehjælp skal hjælpe alle ansøgere, skal de samle 9,8 millioner kroner ind.

Og der er lang vej til det tal: Mandag var der kun samlet omkring 1,1 millioner ind. Det får generalsekretæren til at opfordre til, at man støtter indsamlingen:

- På vores hjemmeside, www.danskfolkehjaelp.dk, kan man se, hvordan man kan hjælpe. Der er muligheder for næsten hvad som helst, lige fra at tænde et lys på Facebook til at tage dankortet frem og sætte et beløb ind, siger han.

I år består Dansk Folkehjælps julehjælp af en kurv med madvarer, så man har til en rigtig julemiddag, og to gavekort til henholdsvis Fætter BR og Sportsmaster. Værdien er i alt 1500 kroner.