Borgmesteren kuppet på Nordfyn

Et flertal udenom borgmester Morten Andersen har givet håndslag på budgetforliget for det kommende år.

Klokken 10.15 i morges mødtes politikerne fra partierne på rådhuset i Bogense for at besegle aftalen, der reelt sætter Nordfyns Kommunes største parti Venstre og borgmester Morten Andersen udenfor indflydelse.

- Det er en stor forløsning, at vi kan få samlet det her flertal. Det betyder, at vi nu kan komme til at diskutere i kommunalbestyrelsen igen, siger Dansk Folkepartis René Lundegaard, der efter eget udsagn er initiativtager til det alternative flertal.

Udover Dansk Folkeparti er også SF, Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Nordfynslisten og Den Sociale Gruppe med i aftalen, mens De Radikale stadig mangler at give svar.

Nye metoder

Han kan ikke fortælle hvad der er anderledes ved den nye plan, men hæfter sig ved at selve forhandlingsmetoden er anderledes end med Morten Andersen ved roret. Her er DF'eren klar med en stikpille til borgmesterens ledelsesstrategi.

- Det har været uudholdeligt, jeg holder ikke til at være politiker, når vi ikke kan diskutere tingene. Nu kan alle partier sige og mene lige hvad de vil, mener René Lundegaard.

Andet borgmesterkup

I sidste uge udspillede der sig et lignende drama i Kerteminde Kommune, hvor borgmester Sonja Rasmussen pludselig kom i mindretal i budgetforhandlingerne. Det er pay-back-time, mener TV 2/Fyns politiske redaktør.

- Budget-kuppet er selvfølgelig en ydmygelse for borgmester Morten Andersen, - og det har formentlig også været hensigten. På samme måde, som vi så i sidste uge i Kerteminde, hvor et alternativt flertal på tilsvarende vis kuppede borgmester Sonja Rasmussen. Kerteminde og Nordfyns Kommune har begge været igennem tumultariske konstitueringsprocesser, hvor der ikke var en klar sammenhæng mellem valgresultatet, og hvem der endte i borgmesterstolen. Det har trukket dybe spor i samarbejdet, og nu er det så tid til at tage hævn, siger Jesper Buch.

Oversigt

    Oversigt