I det fynske folks tjeneste

Nordfyn vil være hesteland

I fremtiden skal Nordfyn være bundet sammen af skønne ridestier og hyggelige overnatningssteder med hestestalde. Nordfyn vil nu satse på hesteturisme.

02:46

1 af 2

Sydfyn er kendt for film og øhavet og Odense har H. C. Andersen. Nu vil Nordfyn også have noget ud over det sædvanlige, som kan trække turister til.

- Vi vil gerne udvikle turismen, og vi vil gerne have fat i hestefolket. Vi har allerede fantastiske stisystemer og natur, så hvis vi samarbejder og organiserer det lidt bedre, så tror jeg, at vi kan lokke mange hesteinteresserede til nordfyn, siger Roar Møgelbjerg, der er

turistchef i Nordfyns Kommune.

Tirsdag aften er der indkaldt til det første idémøde på Ditlevsdal Bison Farm for at få udviklet ideen om at satse på hesteturister.

- Der er 175.000 ryttere alene i Danmark, og rigtig mange på Nordfyn har heste som hobby, så vi tror helt sikkert på at hesteturisme kan blive en niche for Nordfyn ved siden af alt det andet vi har at byde på, siger Roar Møgelbjerg.

Blandt deltagerne i mødet er der allerede masser af ideer, der kan lokke hesteentusiaster til Nordfyn.

- Et sammenhængende net af ridestier, hvor man kan ride rundt og se den skønne natur. Man kan både ride til Æbelø, langs strandene, til Gyldensten og langs marker. Det kræver blot at vi kan blive enige om at at udvikle det og satse på det, siger Bettina Handberg, der ejer Nordfyns Islandsheste Center.