Varmeste lokale måling nogensinde: Vejrrekord slået i Odense

Med 34,1 grader klokken 13 er der tale om den højeste temperatur nogensinde målt på vejrstationen i Beldringe, og temperaturen fortsætter med at stige.

Klokken 13 blev der målt 34,1 grader i lufthavnen i Beldringe, hvor Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) siden 1961 har haft en officiel målestation.

Det er den højeste temperatur, der nogensinde er blevet målt i Hans Christian Andersen Airport, som ligger på grænsen mellem Odense og Nordfyn.

I løbet af de seneste timer har temperaturen på Fyn været den højeste i landet. I eftermiddag forventes flere varmerekorder at kunne blive slået, men det er især i det sønderjyske, at man forventer de højeste temperaturer.

Varmeste julidag i 12 år

Ikke desto mindre er der ifølge TV 2 Vejret tale om den fjerdevarmeste dag nogensinde på Fyn, og temperaturen fortsætter med at stige i løbet af eftermiddagen.

Klokken 13.30 er temperaturen i Odense steget til 34,3 grader. Det er det varmeste sted i landet.
Klokken 13.30 er temperaturen i Odense steget til 34,3 grader. Det er det varmeste sted i landet.
Foto: TV 2 Vejret

Det er samtidig den varmeste julidag i 12 år, oplyser TV 2 Vejret, der forventer, at flere vejrrekorder bliver slået.

I Årslev er der ved ettiden målt 33,5 grader, mens der i Svendborg er 32,2 grader.

Den højeste temperatur nogensinde målt i Danmark er fra august 1975, hvor der blev målt 36,4 grader i Holstebro. Det varmeste nogensinde målt i juli er 35,3 grader. Det skete i 1941, men der er altså mulighed for, at rekorden kan blive slået - måske i Beldringe - onsdag. 

Får du lyst til at hoppe en tur i vandet, kan du se, hvor det varmeste badevand omkring Fyn er. 

Oversigt

    Oversigt