Lars-buschauffør har kørt bus i 26 år: - Han er en meget speciel person, der betyder meget for os alle

Lars Ulrich Hansen kan fejre 26-års jubilæum som buschauffør i Frørup. Han er blandt børn og voksne kendt for sit altid glade humør og snaksaglige selskab.

- Det var fuldstændig fantastisk. Det varmer langt ind i hjertet sådan en ting. 

Sådan lyder det fra Lars Ulrich Hansen, efter han blev overrasket med fejringen af sit 26-års jubilæum på 4kløverskolen i Frørup med flag og glade børn. 

- Da jeg kommer ind på skolen, var der jo pyntet fuldstændig helt vildt op med flag, billeder og dejlige, glade børn, som jeg jo plejer at køre med, siger Lars Ulrich Hansen. 

Eleverne fik hevet ham ind på skolen til morgensang, hvor de efterfølgende sang for ham. 

- Jeg tror ikke, at jeg kan finde ord nok for det. Det var noget, som jeg overhovedet ikke havde set komme. Det var superdejligt, siger han.

Hans humør smitter

Den glade buschauffør har nemlig i adskillige år kørt de lokale børn til og fra skole i Frørup i sin grønne bus. 

Han skulle egentlig også have fejret sit 25-års jubilæum som buschauffør hos Nyborg Rejser sidste år. Men det satte coronapandemien dog en stopper for. 

Derfor havde Frørup Landsbyråd og 4kløverskolen arrangeret en mindre fejring for den lokale skolebuschauffør ét år senere. 

Her blev der holdt en mindre fejring for at sige ham "tak for det alt det, som han gør for børnene", fortæller afdelingslederen hos 4kløverskolen.

- Sådan en buschauffør, der giver overgang mellem hjemme og skole, er faktisk rigtig vigtig. Vores børn får bare en god start på dagen, og den spreder sig helt ind på skolen. Der var en forælder, der sagde, at han smittede os med sit gode humør, siger afdelingsleder Eva Nielsen og fortsætter: 

- Han er en meget speciel person, der betyder meget for os alle.

"Verdens bedste chauffør i Frørup", hænger der i buschauffør Lars Ulrik Olsens siddeplads i den grønne bus.
"Verdens bedste chauffør i Frørup", hænger der i buschauffør Lars Ulrik Olsens siddeplads i den grønne bus.
Foto: Astrid Bitsch Petersen
Buschaufføren blev mødt af blafrende flag og glade børn, da han landede på 4kløverskolen.
Buschaufføren blev mødt af blafrende flag og glade børn, da han landede på 4kløverskolen.
Foto: Astrid Bitsch Petersen

Ikke bare en kedelig buschauffør

Flere af børnene som dagligt kører med Lars Ulrik Olsen i sin skolebus, er heller ikke tvivl om, hvorfor han fortjener at blive fejret og hyldet som "Verdens bedste chauffør i Frørup" blandt sine unge passagerer.

Det skyldes især hans glade sind og humør, lyder det fra flere af børnene i 5. klasse på 4kløverskolen.

- Han er bare en rigtig god chauffør. Han gør bare alle glade, siger Merle Byskov.

- Han passer stille og roligt på os. Han kører, som han skal, og så er han bare god. Han er glad, og så smiler han hele tiden, siger Loke Vest Nielsen. 

- Han er rigtig god og sjov at være sammen med, og det er ikke bare en kedelig buschauffør. Det er godt at have ham, tilføjer Emmy Juul Jørgensen.

- Min bus er speciel

Lars Ulrich Hansen er som buschauffør kendt for at gøre sig umage for at kende alle passageres navne. Her nyder han på sin arbejdsdag at tage en sludder med hver enkelt barn på sin busrute.

- Når man kommer ind i min bus, er der ikke de store regler, andet end at man skal sidde pænt.

- Vi kan bare snakke og være os selv. Det gælder uanset, hvordan du ser ud, om du kan stave til navnet 'Ib' eller ej. Børnene kan bare slappe af. Min bus er speciel, fordi jeg favner folk uanset, hvem de er, tilføjer han.

Her har han altid et godt råd i ærmet, hvis en elev er nervøs for en eksamen, uddyber han.

Generelt ser den regionale og lokale bustrafik fortsat ud til at være nedadgående. Her har coronapandemien været en stor faktor i, at antallet af fynske busser er faldet over de senere år, lyder det fra professor fra Aalborg Universitet.