1740 breve til TBT-naboer

De nærmeste naboer til den kommende ombygning af Thomas B. Thriges Gade får nu et konkret varsel for, hvordan byggeriet vil forløbe. 1740 informationsbreve deles ud i disse dage.

Fra onsdag den 29. januar og til lørdag den 1. februar sender Fra Gade til By et informationsbrev ud til beboere og virksomheder på og omkring Thomas B. Thriges Gade.

Næste skridt bliver en række møder med de nærmeste naboer og en informationskampagne til hele byen.

Thomas B. Thriges Gade bliver lukket for gennemkørende trafik fra Hans Jensens Stræde og til Østre Stationsvej i sommeren 2014.

Straks derefter starter byggeriet på denne del af gaden. Biler, busser og taxaer kan stadig køre på den sydlige del af Thomas B. Thriges Gade frem til midten af 2016.

I 2016 står p-kælderen i første etape færdig og tages i brug. Mens p-kælderen er i brug, går byggeriet af huse i gang ovenpå.

Fra 2017 starter byggeriet af den sydlige del af P-kælderen fra Lotzes Have og til Odense Å. Derefter bygges husene ovenpå og i 2020 står hele området færdigt.

Projektet arbejder målrettet på at mindske generne for byen i byggeperioden. I brevet kan man blandt andet læse, at byggeriet kun foregår mellem kl. 7.00 og 18.00 og kun på hverdage. Det kan dog ikke undgås, at byen vil opleve en del forandringer, mens den nye bydel bliver til.

- Når vi går i gang med at bygge, vil man opleve, at trafikken i området bliver ændret og at vi flytter parkeringspladser. Vi har lovet, at der på intet tidspunkt vil være færre p-pladser i området og at byen i det hele taget skal kunne fungere, mens vi bygger, og det løfte holder vi selvfølgelig, siger projektchef Svend Heegaard.

Kommunen vil løbende holde møder med de forretningsdrivende og beboere i området.