I det fynske folks tjeneste

500.000 regionale kroner til HCA-festival

Den nye H.C. Andersen-festival bliver sparket i gang med et ordentligt økonomisk boost. Region Syddanmark spytter en halv million i kassen.

Den første udgave af H.C. Andersen-festivallen kan allerede nu begynde at skrue lidt op for ambitionerne. Regionen bakker op, og det betyder, at der nu er fornyet optimisme hos arrangørerne.

- Disse penge er medvirkende til, at festivalen kan nå sin ambition om at få et format, som kan tiltrække internationale besøgende til regionen. Samarbejdet mellem offentlige institutioner i bred forstand på den ene side og det fynske erhvervsliv på den anden skaber en synergieffekt, som vi i fællesskab skal evne at løfte, siger festivallens formand, bøfhus-direktøren Palle Skov Jensen.

Det er regionens udvalg for regional udvikling der har fundet pengene i kulturpuljen. Nu skal Fyn og H.C. Andersen på verdenskortet.

- H.C. Andersen-festivallen passer rigtig godt sammen med det nye turisme-samarbejde på Fyn, der tager udgangspunkt i "det eventyrlige Fyn" - og hvis vi får turisme, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og kulturlivet til at spille sammen, som det er tænkt, kan vi virkelig rykke noget siger Lasse Krull, der er formand for udvalget.

H.C Andersen-festivallen har en drøm om at tiltrække 500.000 gæster til en årlig uges kulturelle og festlige begivenheder spredt over 400 events inden den femte festival i 2017.