Borgere: Letbanen lægger sig i vejen for velfærden

Odense Kommune har afholdt to velfærdsmøder, der skal give politikerne input til, hvordan man imødekommer fremtidens udfordringer til velfærden. Flere borgere peger på, at letbanen er for dyr og står i vejen for velfærden i Odense.

De første to af i alt fem såkaldte velfærdsmøder er blevet afholdt, og op mod 700 odenseanere har deltaget i møderne, hvor borgerne kan diskutere fremtidens velfærd med borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF).

Frem mod 2030 skal der findes op mod 600 millioner kroner i kommunens budget for at bevare det nuværende velfærdsniveau i vuggestuer, dagplejer, børnehaver og ældreplejen, og på den baggrund har Odense Kommune inviteret samtlige odenseanere over 18 år til velfærdsmøderne.

Letbanen bliver beskyldt for at stå i vejen for velfærden

ifølge en pressemeddelse fra Odense Kommune har ét emne fyldt mere i debatten end alle andre, letbanen.

En opsamling fra de to første møder opsummerer borgernes bekymring om udgifterne til letbanen således:

•    Letbanen er skyld i, at kommunen skal spare/omprioritere flere hundrede millioner.
•    Letbanen er et unødvendigt prestigeprojekt.
•    Hvis letbanen sløjfes, er der bedre råd til velfærden.
•    Sæt etape 2 på pause, indtil etape 1 har kørt et stykke tid, og man har høstet erfaringer.
•    Hvad koster busser i forhold til letbanen?

Sådan ser beregningerne ud for letbanen

 Samler borgernes input

Alle input fra borgerne samles efter hvert velfærdsmøde, og de bliver i første omgang brugt som et fingerpeg om borgernes holdning til Odenses velfærdsudfordringer.

Efter alle fem velfærdsmøder er afholdt, vil borgernes input blive samlet, og de skal bruges i Odense Byråds arbejde med at lave en 2030-plan for velfærden i Odense.

Der er stadig mulighed for at komme til orde, når de tre næste velfærdsmøder skal afholdes. De finder sted den 29. august fra klokken 19:00 til 21:00 på Risingskolen, den 2. september fra klokken 19:00 til 21:00 på Rosengårdskolen og endelig den 3. september fra klokken 19:00 til 21:00 i Dalumhallen.

Hvis du vil være med til at give politikerne gode råd eller stille spørgsmål, kan du tilmelde dig her.

Oversigt

    Oversigt