De Radikale: Forbyd ikke folk på kontanthjælp at bo i Odense-ghetto

De Radikales leder Morten Østergaard vil have job til folk på kontanthjælp, ikke forbyde dem at bo i ghettoer som Vollsmose.

Det forslår som en skrædder i helvede at forbyde folk på kontanthjælp at flytte til ghettoer som Vollsmose i Odense eller Gellerup-parken i Aarhus. Det hjælper kun at finde et job til disse mennesker hurtigst muligt.

Det mener De Radikales leder, Morten Østergaard.

Partierne forhandler torsdag eftermiddag ghettoforbuddet i Beskæftigelsesministeriet. Forbuddet indgår i regeringens ghettoplan, som forhandles i flere ministerier.

- Vi melder os ud af den aftale, som torsdag lægges på bordet i Beskæftigelsesministeriet. Vi tror ikke på, at forbud rettet mod kontanthjælpsmodtagere vil gøre en forskel, siger Morten Østergaard.

- Vi håber stadig, at vi kan nå en aftale om Landsbyggefondens økonomi, så vi kan skabe mere attraktive boligområder. Vi håber også, at vi kan få mere blandede skoler og sprogstimulering elever, men uden stopprøver.

Regeringen vil bruge 12 milliarder kroner fra Landsbyggefonden til at renovere ghettoer i det almene byggeri.

quote Vi tror ikke på, at forbud rettet mod kontanthjælpsmodtagere vil gøre en forskel

Morten Østergaard, De Radikales leder

Derudover ønsker regeringen, at tosprogede elever skal i daginstitutioner og sprogtestes i 0. klasse, så de taler godt nok dansk til at klare sig i skolen.

Friskoler skal betale ghettoplan

Socialdemokratiet er enige med regeringen i at forbyde folk på kontanthjælp at flytte i ghetto.

Men Socialdemokratiet vil ikke tage penge fra Landsbyggefonden for at renovere. Partiet vil skaffe midler fra friskoler.

De Radikale er uenig med Socialdemokratiet, siger Morten Østergaard.

- Det er forbløffende, hvis Socialdemokratiets politik tilsyneladende er målrettet mod at indføre forbud og tage muligheder fra kontanthjælpsmodtagere. Det overrasker mig meget, siger De Radikales leder.

Partiet støtter Mette Frederiksen som statsminister efter næste valg.

Forbuddet er ren "signalpolitik". Det løser ingen problemer, men skaber flere problemer, for de, som har flest problemer i forvejen, mener Morten Østergaard.

- Vi deltager ikke i en aftale om, at kontanthjælpsmodtagere ikke har samme mulighed for at bosætte sig, hvor de vil, som alle vi andre har, siger han.