I det fynske folks tjeneste

De store mestre: Verdensstjerner skal køre cykelløb i Odense

En verdensmester, en dansk mester og en klassikervinder. Listen over stjerner, der mellem jul og nytår skal køre cykelløb i Odense, er efterhånden lang.

Grand Prix Odense får deltagelse af blandt andre Niki Terpstra (tv.), den danske verdensmester Mads Pedersen og den dobbelte danske mester på landevej, Michael Mørkøv. Foto: Ben Stansall/AFP/Ritzau Scanpix/Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix/Guillaume Souvant/AFP/Ritzau Scanpix

Der bliver masser af store cykelstjerner at se på for publikum, når Cykling Odense 29. december afvikler Grand Prix Odense i Odense Cyklearena.

Blandt deltagerne er Mads Pedersen, som i efteråret blev den første danske landevejsmester for herrer nogensinde.

Læs også Norman og Mørkøv smadrer rivalerne og er europamestre

Verdensmesteren danner par med en anden stor mester, idet han udgør det for banecyklingen så legendariske par nummer 7 med Michael Mørkøv, der udover at være dobbelt dansk mester på landevej også er europamester i parløb på banen. En titel, han vandt i oktober sammen med fynboen Lasse Norman.

Stjerneryttere på stribe

De to danske stjerneryttere får selskab af blandt andre den hollandske stjernerytter Niki Terpstra. Klassikerspecialisten har blandt andet vundet monumenterne Flandern Rundt og Paris-Roubaix, ligesom han hele tre gange er blevet hollandsk mester på landevej.

Sejren i Flandern Rundt blev hentet sidste år foran netop Mads Pedersen, mens det var i 2014, at Terpstra vandt på cykelbanen i Roubaix foran tyske John Degenkolb og schweiziske Fabian Cancellara.

I Odense skal Niki Terpstra køre sammen med belgiske Iljo Keisse, som han i en årrække kørte sammen med på det sejrsvante Quick-Step-hold, hvor i øvrigt også Michael Mørkøv nu kører med stor succes.

Læs også Cykelkærester slog til igen: - Vi er ligesom alle andre par

Udover de tre landevejsstjerner deltager også belgierne Kenny De Ketele og Moreno De Pauw, der sammen har vundet en lang række seksdagesløb. Blandt andet vandt de to Københavns Seksdagesløb i starten af 2019. Sidste år vandt Kenny De Ketele løbet sammen med Michael Mørkøv.

Grand Prix Odense køres 29. december. Det er tredje gang, løbet køres på cykelbanen i Odense.