I det fynske folks tjeneste

Dyrk fem sportsgrene på én gang

Børn skal have mulighed for at kombinere en masse forskellige sportsgrene. Cykling, svømning, roning, vandpolo og triathlon bliver en del af et nyt odenseansk projekt.

I et nyt projekt tilbyder odenseanske idrætsklubber et forløb, hvor børnene skiftevis prøver cykling, svømning, roning, vandpolo og triathlon.

Hvilken idrætsgren skal man kaste sig over i sin fritid? Det er et spørgsmål, som der er mange unge, der tumler med.

Men nu skal et nyt projekt lette valget for de unge.

I et samarbejde mellem fire idrætsklubber i Odense får børn mellem 8-12 år mulighed for at dyrke cykling, svømning, roning, vandpolo og triathlon - skiftevis.

- Mange hopper mellem fodbold, håndbold og bordtennis uden at rodfæste sig i en sportsgren. Nu vil vi tilbyde, at de kan hoppe mellem fem forskellige og koble sig til den, de synes bedst om, siger Morten Larsen fra Odense Sport-projektet.

De fire idrætsklubber, der står bag, er Cykling Odense, OSLF, Odense Triathlon Klub og Odense Roklub. De giver mulighed for at børnene afprøver sportsgrenene én måned ad gangen - og forløbet varer et år.

- Indtil videre har vi fem tilmeldte. Men vi skulle gerne op og nå 30, siger Morten Larsen.

Hvis projektet bliver en succes er der ifølge Morten Larsen mulighed for at involvere endnu flere sportsgrene i projektet.