I det fynske folks tjeneste

Fattigdomstjek hos Frelsens Hær

Er de trængte trængte nok? I år tjekker Frelsens Hær i Odense, om folk er fattige nok til at få støttepakker. Det har halveret antallet af ansøgninger. Til gengæld giver det mere at lave hos Pinsekirken

Nu bliver ansøgerne indkomsttjekket, inden de får julepakker

Tjekker indkomsten

Hvert år uddeler Frelsens Hær julepakker med hjælp til dem, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Men det er ikke alle, der søger om pakkerne, som er lige fattige. Så man er begyndt at tjekke ansøgernes indkomstforhold, og det har halveret antallet af ansøgere.
"Man skal være varsom med bare at dele ud, for det kan jo være dem, der lige netop har brug for hjælp, der ikke får noget", siger Erik Petersen, der er korpsleder hos Frelsens Hær i Odense. Han mener, at mange folk bare søger løs uden at have et reelt behov.

Ikke et socialkontor

Hos Pinsekirken uddeler man årligt op til 150 julepakker. Her har man valgt at se bort fra dokumentationen og tro på folk. Samtidig er antallet af ansøgninger steget og ventes at nå op i nærheden af 200 i år. Hos Pinsekirken er de dog ikke så bekymrede for, at nogle måske udnytter systemet.
"Vi vil ikke lege socialkontor", siger præsten Jan Due-Christensen fra Pinsekirken i Odense.
"Så vi vil godt leve med at nogle måske misbruger os lidt".